Verdens beste focaccia med blomstermønster

Jeg elsker Focaccia og dette er virkelig verdens beste Focaccia-oppskrift.

Denne gang har jeg laget en blomsterfocaccia som er pyntet med rødløk, vårløk og cherrytomater. Hva synes du?

Her får du oppskriften:

Jeg har brukt en form som er 28 cm i diameter. Denne deigen er nok til to focacciaer.

Verdens beste Focaccia 

Deig
9 dl fingervarmt vann
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær går også fint.)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
ev. litt chilipulver
ca 1 kg hvetemel

Pynt
1 rødløk
3 vårløk
1 pakke cherrytomater
Fersk oregano

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje eller annen nøytral olje
2 store fedd hvitløk
4 teskjeer ferdig provencekrydder, eller 1 teskje av timian, rosmarin, basilikum og oregano.
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Bland sammen vann, gjær, honning eller sukker, salt og ev litt chilipulver. Tilsett melet. Bruk en treskje, da går det raskt.
Deigen skal være klissete, som på dette bildet:
Dekk skålen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

Ha oljen i en liten skål. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Ha litt olje på fingrene. Rør deigen sammen, slik at du får ut mye av luften.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Smør to paiformer med litt av oljen, og fordel deigen utover.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først, da er det enklere å få deigen ut av skålen og bre den utover.

Ha oljeblandingen over deigen og dryss eller kvern salt over deigen.

Pynt med rødløk i skiver, vårløk, cherrytomater.

La deigen heve ca 40 minutter til.

Stekes på 200 grader i 25 – 35 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. Serveres varm.

Egner seg godt til å fryses ned og kan lages flere dager før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *