Hvitløksbrød med smeltet ostedipp

Annonse

Hvitløksbrød med smeltet ostedipp er litt magisk. Det kan forvandle selv en helt vanlig salat eller suppe til et skikkelig festmåltid!

I midten er det en deilig blanding av smeltet mozzarella, Norvegia og urter, og brødet er penslet med smeltet hvitløksmør. Jeg skulle ønske du kunne kjenne hvor godt det dufter når man tar det ut av ovnen.

Det er også perfekt hvis du skal ha gjester. Det vil garantert bli godt mottatt.

Jeg har laget det fra bunnen av. Men om du vil spare tid kan du også bruke ferdig pizzadeig.

Det er laget i Airfryeren min, og resultatet ble superbra. Litt krispy utenpå, men samtidig mykt og godt.

De kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn. Men de ble ekstra gode i Airfryeren.

Jeg har en Cosori premium airfryer og er kjempefornøyd med den. Vi bruker den nesten daglig til masse forskjellig og den er veldig enkel både å bruke og gjøre ren.

Du får 1000 kroner i rabatt nå. Klikk her for å se mer.

I tillegg får du 15 % ekstra rabatt på en valgfri Airfryer om du bruker koden: «Franciska15»

Se mer på: www.cosori.no.

Her får du oppskriften:

Hvitløksbrød med smeltet ostedipp

75 g smør
5 dl melk
1 pakke (50 g) fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær (12 g)
1 teskje (strøken) salt
1 teskje honning eller 2 teskjeer sukker
1000 g eller ca 16 dl hvetemel (bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.)

Hvitløksmør
100 g smeltet smør
2-3 fedd presset hvitløk
En håndfull hakket persille eller 2-3 teskjeer tørket provence krydder eller Oregano

Ostedipp
1 pakke Mozzarella ost ca 200 g
100 g Norvegia eller lignende.
Litt hakket persille eller tørket provence krydder eller Oregano

Finn frem en paiform eller lignende som er 18-20 cm i diameter.

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm opp til det blir håndvarmt.

Ha smuldret gjær eller tørrgjær i en stor skål sammen med salt og honning eller sukker.

Ha den varme melkeblandingen i skålen og rør til gjæren har løst seg opp.

Tilsett mel og elt deigen godt sammen. Bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.

Heves i 40 minutter under lokk, eller med plastfilm over. Sett gjerne skålen et lunt sted.

Lag fyllet og hvitløksmøret

Skjær Mozzarellaen i mindre biter og riv Norvegia osten. Rør alt sammen til hvitløksmøret.

Når deigen er ferdig hevet, triller du små rundstykker. Ca 5 cm i diameter. Legg dem i paiformen. De du ikke får plass til i paiformen, har du på et bakebrett. Dekk med et rent tørkehåndkle eller plastfilm og la dem etterheve i ca 30 minutter.

Legg fyllet i midten og dryss med litt persille eller tørket Provence krydder. Pensle rundstykkene med hvitløksmør.

Stekes i Airfryeren ved 175 grader i ca 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Bank litt på dem. Når de høres hule ut er de ferdige.

Hvis du bruker vanlig ovn kan du steke dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Serveres varme rett fra ovnen.

De egner seg godt til å fryse. Varmes før servering.

En airfryer er et kjøkkenapparat som steker mat ved å sirkulere varm luft rundt maten. Det er et sunnere alternativ da maten kan tilberedes med opp til 90% mindre fett. En airfryer kan erstatte en frityrgryte, tradisjonell ovn, stekepanne, mikrobølgeovn og grill. I tillegg kan maten tilberedes en god del raskere enn i en tradisjonell ovn.

Den er flere ganger blitt best i test. Her ser du hva som står skrevet om den:

Cosori Premium er en enestående airfryer som er i en klasse for seg selv. Dette er en airfryer av topp kvalitet med unike funksjoner som overgår konkurrentene. Det er ikke uten grunn at dette er en av de mest solgte modellene i verden med 4,7 av 5 stjerner basert på over 55 000 kundevurderinger. Ikke nok med dette, men den har også konkurrert mot de største airfryer merkene og vunnet best i test 2021 prisen av totalt flere titalls testsider både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet har Forbes uttalt seg om Cosori og har plassert denne modellen øverst i en artikkel som en av de beste airfryer modellene i verden. 

I en airfryer kan man tilberede alle matretter som ellers kunne blitt tilberedt i ovnen, stekepannen, grillen, mikroen eller frityrgryten. Det er ingen begrensninger på hva man kan lage og det er vanlig å bruke airfryer til matretter som for eksempel: Biff, kylling, fisk, pommes frites, grønnsaker, rotgrønnsaker, brød, kaker, egg, bacon og mange flere. Man kan til og med bruke airfryer til å poppe popcorn.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *