Deilig kremet kyllingsuppe med bacon

Det er iskaldt ute, og hva er vel bedre enn å lage en skikkelig god og varm suppe?

Jeg elsker suppe. Det minner meg om da jeg var liten og når vi hadde vært ute og gått lang tur. Den deilige følelsen av å være kald i kroppen og rød i kinnene og komme inn i varmen og sette seg rundt bordet hele familien, med god tid til hverandre og noe godt og varmt å spise. Det var kos det.

Jeg var ofte hos farmor og farfar i skoleferiene. De hadde et lite hus i Sverige. Her var det verken innlagt vann eller elektrisitet og det var noe av det koseligste jeg visste. Det var fyr i peisen, oljelamper på veggene og stearinlys på bordene. Vi var var ofte mange rundt bordet og farmor tryllet frem den deiligste maten.

En god varm suppe er derfor noe av det koseligste jeg kan tenke meg. Og gjerne med dempet belysning og masse stearinlys (og selvfølgelig mobilfri sone).

Dette er en av mine absolutte favorittsupper. Det er virkelig Verdens beste kyllingsuppe. Deilig kremet, god og fyldig smak av kylling og grønnsaker, toppet med ris og sprøstekt bacon. Det blir ikke mye bedre enn det.

At den i tillegg er veldig enkel å lage og kan gjøres ferdig i god tid, og bare varmes opp når man kommer hjem, gjør dette til den perfekte vintermaten.

Her får du oppskriften:

Verdens beste kyllingsuppe med sprøstekt bacon
4 personer

400 g bacon
1 stekt kylling
5 gulrøtter
4 store sjalottløk (ca 250 g)
1-2 fedd hvitløk
5 selleristenger
2 rød paprika
1 pakke vårløk
8 dl kokende vann
6 kylling fond cups, eller annen god kyllingbuljong
4-5 dl matfløte
Salt og pepper
125 g ris, gjerne en blanding av basmati og villris

Tilbehør
8 tynne skiver godt lyst brød
Smør til brødet og steking

Start med å steke bacon. (Før stekte jeg bacon i stekepannen, men det var inntil jeg prøvde å steke det i ovn for første gang. Det er så mye enklere!) Bare legg ut baconskivene på stekeplaten med bakepapir under. Stek i ca 10 minutter ved 200 grader til de er ferdig stekt, da får du perfekt sprøstekt bacon uten masse søl. La de dryppe av på tørkepapir.

Pill den ferdigstekte kyllingen. Du kan selvfølgelig også steke opp kylling selv eller bruke biter av kylling. Gjør det du synes er enklest. Sett kyllingkjøttet til side.

Skjær grønnsakene i mindre biter og stek dem på middels varme i noen minutter i en stor gryte med litt smør.

Ha i vann, fond eller buljong og matfløte. Kok opp suppen og la den koke et par minutter til den er blitt kremet og god. Smak til med salt og pepper.

Kok opp risen. Jeg synes det er enklest å bruke poseris. Til denne oppskriften trenger du én pose á ca 125 g.

Som tilbehør kan du ha skiver av godt brød eller lage disse supergode suppestengene.

De er svært enkle å lage. Skjær 8 tynne skiver brød. Ha på smør på begge sider og stek dem i sandwichjern eller i stekeovnen på 225 grader til de er gylne.

Server suppen rykende varm med ris, kyllingbiter og bacon.

Suppen egner seg godt til frysing. Hvis det blir noe igjen da. 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *