
Hva synes du om Pavlova-juletreet mitt?
Pavlova er alltid populært, og til jul må det jo passe perfekt å lage et Pavlova-juletre. Det var overraskende enkelt å få til.
Denne oppskriften på Pavlova mener jeg er verdens beste. Det blir alltid perfekt marengs.
Her får du oppskriften:

Pavlova-juletre
(8-10 personer)
Marengsbunner
6 eggehviter
1/4 teskje salt
375 g sukker
3 teskjeer Maizena
Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra 1 1/2 vaniljestang eller 3 teskjeer vaniljesukker
7,5 dl matfløte eller kremfløte (du kan også bruke halv melk og halv fløte).
6 eggeplommer
150 g sukker
35 g Maizena
Fyll og pynt
5 dl kremfløte
2 spiseskjeer melis
2 teskjeer vaniljesukker
4 pakker bringebær (500 g)
2 pakker bjørnebær (250 g)
Litt melis til pynt
Sett stekeovnen på 100 grader varmluft. (Vær obs på at temperaturen skal settes ned til 90 grader når du setter marengsen i ovnen.)
Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter. Marengsen skal være ganske stiv. Den skal se omtrent slik ut når du snur vispen:

Til juletreet trenger du fire marengsbunner som er18, 15, 10 og 7 cm. Tegn opp med sprittusj og snu papiret før du sprøyter ut marengsen.

Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt ut bunnene. Start i midten og lag så en ekstra kant rundt.
Sett marengsbunnene i ovnen.
Sett gradene på stekeovnen ned til 90 grader. Stek dem i 1 1/2 time i midten av ovnen.
Skru av ovnen og la marengsbunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten. Du kan lage bunnene flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare dem i stekeovnen. Men de kan også oppbevares i en stor kakeboks.
Lag vaniljekremen.
Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.
Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.
Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etter hvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen. Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.
Legg sammen Pavlovaen rett før servering, da unngår du at bunnene blir myke.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.
Ha den største bunnen på et stettefat. Legg på vaniljekrem, krem og bær. dryss med melis.
Legg på den neststørste bunnen og gjenta.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
