Kladdkake med pepperkakehus

Annonse

Hva synes du om denne kaken? Var ikke den litt koselig?😊🎄

Den passer perfekt om du skal ha gjester og vil spre litt julestemning. Det er en deilig klissete sjokolade kladdkake toppet med sjenerøse mengder krem, pyntet med små pepperkakehus.

Jeg har har laget både sjokoladekaken og pepperkakehusene i Airfryeren, og resultatet ble skikkelig bra. Sjokoladekaken ble myk og god inni og litt krispy utenpå. Pepperkakene ble også veldig bra.😊

Alt kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn. Men det ble ekstra godt i Airfryeren.

En airfryer er et kjøkkenapparat som steker mat ved å sirkulere varm luft rundt maten. En airfryer kan erstatte en frityrgryte, tradisjonell ovn, stekepanne, mikrobølgeovn og grill.

Jeg har en Cosori premium airfryer og er kjempefornøyd med den. Vi bruker den til masse forskjellig og den er veldig enkel både å bruke og gjøre ren. Det er en av de mest solgte modellene i verden. Den har fått best i test i mange ulike tester og den har fått 4,7 av 5 stjerner basert på over 55 000 kundevurderinger.

Du får 1000 kroner i rabatt i disse dagene.

Se mer på: www.cosori.no.

Her får du oppskriften:

Kladdkake med pepperkakehus
(til 6 personer)

Kladdkake:
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Pynt
3 dl kremfløte
3 strøkne spiseskjeer melis*
1 teskje vaniljesukker

Pepperkakehus
1 pakke ferdig pepperkakedeig. (Du kan også lage deigen selv. Klikk her for å få oppskriften.)

Melisglasur:
500 g melis
1 eggehvite

Forvarm Airfryeren, eller sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Hvis du bruker Airfryer steker du kaken ved 160 grader i 30 – 35 minutter. Hvis du bruker vanlig ovn steker du den midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 – 20 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens. (Du kan også lage den opp til en uke før og fryse den).

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på kremen. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap.

Lag pepperkakehusene. La dem avkjøle og pynt med melisglasur. De kan lages flere dager i forveien.

Ha kremfløten, melis og vaniljesukker i en skål og pisk til krem. Den skal være akkurat så stiv at du kan snu skålen opp ned uten at den faller ut.

Pynt kaken med krem og pepperkakehus. Sikt gjerne litt melis over til slutt.

Når først pepperkakehusene er satt på kaken, bør den serveres ganske raskt for at ikke pepperkakehusene skal bli myke.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *