Snowball Cookies

Har du prøvd Snowball Cookies? De er deilige smelter i munnen-julekaker som ser ut som små snøballer. Jeg har akkurat prøvd dem for første gang, men det blir ikke siste. De var veldig enkle å lage og forsvant raskere enn noen andre julekaker jeg har bakt!

De er også kjent som Meksikanske bryllupskaker eller Russiske tekaker.

Her får du oppskriften:

Snowball Cookies
225 g smør
75 g melis*
1/2 teskje salt strøken
1 1/2 teskje vaniljeekstrakt eller 2 teskjeer vaniljesukker
315 g mel
130 g finthakkede pekannøtter (kan erstattes av valnøtter, cashewnøtter eller lignende)
+ 150 g melis til å rulle dem i

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Finn frem to bakebrett og ha på bakepapir.

Kjør smør og  75 g melis lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Ha i resten av ingrediensene, (utenom de 150 g melis til å rulle dem i). Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller bland dem sammen for hånd.

Den skal se ca slik ut:

Sett gjerne deigen kaldt et kvarters tid, da er det enklere å rulle dem til kuler og de flyter mindre ut på bakeplaten.

Jeg baker alltid en prøvekake først. Hvis den flyter ut kan du ha i mer mel eller sette deigen kaldt litt til.

Trill kuler som er ca 2,5 cm i diameter. Sett dem på bakebrett med litt avstand. De holder formen ganske bra, du trenger derfor ikke ha så stor avstand.

Stekes midt i ovnen på 175 grader varmluft i 10 – 12 minutter eller til de så vidt begynner å få farge. De bør ikke stekes for lenge. Heller for lite enn for mye.

Med en gang du tar dem ut av ovnen triller du dem i melis. Bruk en gaffel, da er det enklest.

Hvis du vil ha dem enda hvitere kan du trille dem en gang til etter de er avkjølt.

Oppbevares i kakeboks eller lignende ved romtemperatur. Både deigen og de ferdige kakene kan fryses.

*Tips til mine danske læsere: Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *