Fløtegratinerte potetroser med bacon og hvitløk

Annonse

Jeg har fått en ny favoritt! Du vet slike matretter man serverer igjen og igjen når man får gjester. Både fordi de både passer seg selv, mens man holder på med andre ting, og fordi de smaker kjempegodt. – Denne retten ser i tillegg kul ut. What’s not to like!

Den er perfekt som tilbehør til all slags kjøtt, men kan også spises som hovedrett for eksempel med en god salat til.

Her får du oppskriften: (Hovedrett til tre-fire og tilbehør til fire-fem personer).

Fløtegratinerte potetroser med bacon og hvitløk

1 kg Amandine poteter
600 g bacon i skiver (4-5 pakker)
3 dl matfløte
1 dl fond (kjøtt eller grønsaksfond)
1-2 fedd hvitløk
50 g smør
Salt og pepper
2 spiseskjeer tørket Provence krydder eller oregano
En håndfull hakket fersk persille

Slik gjør du:

Skjær potetene i tynne skiver. Bruk gjerne en osteskjærer/mandolin, eller en skarp kniv.

Legg baconskivene på et skjærebrett. Legg potetskivene i en rekke på hver baconskive. Rull forsiktig og brett litt av baconskiven under rosen slik at den holder potetskivene på plass.

Ha dem i en form som er ca 28 cm i diameter. Fortsett til hele formen er full.

Bland fløte med fond, presset hvitløk, Provence krydder og hakket persille. Ha fløteblandingen over potetene.

Pensle med smeltet smør og ha på litt salt og pepper. Dryss gjerne over litt ekstra persille.

Stekes midt i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 – 40 minutter.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *