Rundstykker med høststemning

Annonse

Høsten er her. Det blåser og regner ute, men hva gjør vel det når man kan kose seg inne.

I dag har jeg laget rundstykker formet som små gresskar. Perfekte til en god varm suppe, høstgryte, fårikål, høstbuffét eller lignende.

Jeg har testet å lage dem i Airfryer, og resultatet ble kjempebra. Litt krispy utenpå, men samtidig myke og gode.

De kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn. Men de ble ekstra gode i Airfryeren.

For å få gresskarformen trenger du hyssing av bomull eller lignende som tåler varme. Se steg for steg-bilder under.)

Jeg har en Cosori premium airfryer og er kjempefornøyd med den. Vi bruker den til masse forskjellig og den er veldig enkel både å bruke og gjøre ren. Den har faktisk fått ungdommene våre til å lage mye mer mat, de synes det er gøy å eksperimentere og det er enkelt å lage både små og store porsjoner raskt.

Du får 1000 kroner i rabatt akkurat nå. Klikk her for å se mer.

I tillegg får du 15 % rabatt på en valgfri Airfryer om du bruker koden: «Franciska15»

Se mer på: www.cosori.no.

Her får du oppskriften:

Rundstykker med høststemning
ca 24 stk

100 g smør
1/2 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
1 spiseskje sukker
1 teskje salt (strøken)
5 dl lettmelk
800 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)
100 g smør til pensling (ev. hvitløkssmør)
Litt gresskarkjerner, halve mandler, pecannøtter eller lignende til «gresskarstilk»

Smelt 100 g smør i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en bolle, tilsett sukker og salt.

Hell melken over smøret og rør til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve te varmt sted under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Gjør klar 2 bakebrett med bakepapir.

Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen. Rull rundstykker i ønsket størrelse.

Slik får du til gresskarformen: Ha på hyssing, rett etter du har rullet dem til rundstykker, og sett dem på bakebrettene.

  1. Lag et hull i hver rundstykke med en spisepinne eller lignende.
  2. Ha på hyssingen. Knut den når du er ferdig. Her ser du steg for steg bilder:

Etterheves i ca 30 minutter under et rent tørkehåndkle.

Pensle dem med smeltet smør (eller hvitløkssmør) og stek dem i Airfryeren 175 grader i 10 – 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Bank litt på dem, når de høres hule ut er de ferdige. (Du kan også bruke brødinnstillingen (160 grader 8 minutter 2 ganger.)

Hvis du bruker vanlig ovn kan du steke dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Serveres varme.

Når de er ferdig stekt pensler du dem igjen med smeltet smør eller hvitløkssmør. Det gir dem ekstra god smak.

De egner seg godt til å fryse. Varmes før servering.

En airfryer er et kjøkkenapparat som steker mat ved å sirkulere varm luft rundt maten. Det er et sunnere alternativ da maten kan tilberedes med opp til 90% mindre fett. En airfryer kan erstatte en frityrgryte, tradisjonell ovn, stekepanne, mikrobølgeovn og grill. I tillegg kan maten tilberedes en god del raskere enn i en tradisjonell ovn.

Den ble best i test nå i 2021. Her ser du hva som står skrevet om den:

Cosori Premium er en enestående airfryer som er i en klasse for seg selv. Dette er en airfryer av topp kvalitet med unike funksjoner som overgår konkurrentene. Det er ikke uten grunn at dette er en av de mest solgte modellene i verden med 4,7 av 5 stjerner basert på over 55 000 kundevurderinger. Ikke nok med dette, men den har også konkurrert mot de største airfryer merkene og vunnet best i test 2021 prisen av totalt flere titalls testsider både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet har Forbes uttalt seg om Cosori og har plassert denne modellen øverst i en artikkel som en av de beste airfryer modellene i verden. 

I en airfryer kan man tilberede alle matretter som ellers kunne blitt tilberedt i ovnen, stekepannen, grillen, mikroen eller frityrgryten. Det er ingen begrensninger på hva man kan lage og det er vanlig å bruke airfryer til matretter som for eksempel: Biff, kylling, fisk, pommes frites, grønnsaker, rotgrønnsaker, brød, kaker, egg, bacon og mange flere. Man kan til og med bruke airfryer til å poppe popcorn.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. Når tar du av tråden, etter steking?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det stemmer

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *