Kladdkake med pisket krem og friske, søte kiwibær

Annonse

Deilig klissete sjokoladekake med pisket krem og friske søte kiwibær. Dette er en kake som garantert vil bli godt mottatt. Du kan enkelt lage sjokoladekaken dagen før og bare pynte den rett før servering.

Kiwibær er kjempegode. De er enda bedre enn vanlig kiwi, med mer mer smak, friske, søte og gode. De har flere c-vitaminer enn appelsiner og inneholder også store mengder av magnesium, serotonin og fiber.

De er på størrelse med store druer og ser ut som en vanlig kiwi, bare i ministørrelse. De har ikke brunt hår på utsiden, men er helt glatte, man kan derfor spise dem hele og slipper å skrelle dem. Du får Kiwibær på Meny, Kiwi og Spar.

Her får du oppskriften:

Kladdkake med pisket krem og friske, søte kiwibær

Kladdkake
150 gram smør
325 g sukker (3,5 dl) (gjerne halvparten brun farin, det gir en litt rundere smak)
40 g  (1 dl) bakekakao
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt

Krem
3 dl kremfløte
1 teskje vaniljesukker
3 spiseskjeer melis

Pynt
2 pakker (ca 250 g) kiwibær

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, ev brun farin, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på pisket krem.

Pisk fløten med melis og vaniljesukker til krem. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.

Ha den piskede kremen på kaken og pynt med halve kiwibær.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *