Super-rundstykkene som gir deg (og barna) krutt i beina

Disse super-rundstykkene inneholder både gulrøtter, kikerter, honning, korn og frø. Det gjør dem fulle av næringsstoffer som kroppen har godt av, ekstra proteinrike og med både B9, jern, magnesium, Betakaroten og mye mer. Men det aller beste er likevel at de blir super saftige og smaker kjempegodt.

De er også kjempeenkle å lage. INGEN knaing, INGEN etterheving og INGEN utrulling og de egner seg godt til å fryses.

Hvis du har barn som ikke er så glade i grønnsaker er det også en fin måte å få dem til å spise dem. Man smaker ikke grønnsakene da de er most eller fintrevet.

Her får du oppskriften:

Super-rundstykker
ca 20 stk

10 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær eller fersk gjær (50 g)
1 teskje salt
1 – 2 spiseskjeer honning
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
250 g fintrevet gulrot (3 store gulrøtter)
1 pakke kikerter, skylles og moses.
1400 g mel, (gjerne speltmel), kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig. (Se første bilde).

Bland sammen lunkent vann, honning, salt og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.

Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med müsli, sesamfrø eller solsikkekjerner strødd på toppen.

runnstykker3-1024x768

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig (Se bildet over). Du trenger ikke kna.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir.

Trykk deigen ut i kantene, og ha evt. på müsli eller solsikkekjerner.

Bruk en pizzaskjærer eller kniv, del deigen opp i ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til rundstykkene er gylne og høres hule ut når du banker lett på dem.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen. Eller avkjøl dem og varm dem litt før de skal spises.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *