Kjempegod og sunn Fest-Brownie med masse bær

Dette er en kake du kan spise med god samvittighet. Den er propfull av gode og sunne ingredienser og bugner av bær. Glutenfri, uten hvitt sukker og med bare naturlige og rene ingredienser.

Perfekt å servere når du får gjester og har lyst til å kose deg, samtidig som du spiser sunt.

Du kan lage kaken dagen før og pynte den flere timer før servering.

I helgen blir det dobbelt konfirmasjon her! Hjelp! Da blir det brownietårn her også.

Du kan selvfølgelig også lage den med vanlig Brownie. Klikk her for å få oppskriften.

Den andre kaken med moreller på bildet over er også en sunn kake. Du finner oppskriften her.

Kjempegod og sunn Fest-Brownie med masse bær
Ca 30 stykker 4 x 4 cm

Brownie
2 egg
200 g kokosblomstsukker (fåes i de fleste helsekostbutikker)
125 g smør eller kokosolje
125 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
6-7 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1/2 vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
1 liten klype Maldon salt eller lignende
30 g bakekakao (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)

Pynt
Bær etter smak og sesong. Jeg har brukt blåbær, moreller, stikkelsbær, bjørnebær, rips og physalis.

Jeg har også pyntet med litt kamilleblomster, dette kan utelates eller du kan bruke andre usprøytede spiselige blomster som syrin, lavendel, roser eller lignende.

Tilbehør
Server gjerne med Kesam* tilsatt litt vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller vaniljesukker om du vil.

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i en liten langpanne på ca. 20 x 40 cm.

Rør sammen egg og kokosblomstsukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle. La det avkjøle litt.

Ha i resten av ingrediensene og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.

Stekes på 175 grader varmluft i ca 20 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 10 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen. Ta den derfor heller ut for tidlig.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et rent tørkehåndkle og et fat over, da holder den seg saftig.
Bak gjerne kaken dagen før, den har bare godt av å sette seg litt. Du kan oppbevare den stekte kaken på kjøkkenbenken.
Den kan fint pyntes flere timer før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

1 kommentar

  1. Åshild Woldstad

    Vanlige havregryn inneholder gluten, pga forurensing fra andre kornsorter i produksjonen. Så man ønsker en glutenfri kake må man velge havregryn som er merket glutenfri.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *