
Denne pastasalaten må du bare prøve! Pasta med deilig hjemmelaget honningpesto, granateplefrø, soltørkede tomater, og mozzarella smaker virkelig helt fantastisk. Super gode smaker sammen.
Den er et godt måltid i seg selv, gjerne med godt brød til, men passer også perfekt som tilbehør til grillmat.
Jeg trodde jeg skulle ha til et par dager med denne porsjonen, men alt ble spist opp samme dagen!
Den kan gjøres klar flere timer i forveien. Den holder seg fint.
Jeg pleier å lage pestopastaen ferdig dagen før og blander sammen resten et par timer før servering. Enkelt og lite stress.
Her får du oppskriften:
Skikkelig god pastasalat med honningpesto
til 4 personer som egen rett eller 6-8 personer som tilbehør.
Pesto:
2 fedd hvitløk
50 g pinjekjerner
1 1/2 dl god olje (for eksempel raps eller olivenolje)
3 spiseskjeer honning
200 g Parmesan – grovt revet
2-3 dl basilikumblader (1/2 potte)
Litt salt
500 g kokt pasta (jeg synes skruer eller sommerfuglpasta er best til, men bruk det du vil)
Frø fra 1 granateple
1 pakke mozzarella
100 g soltørkede tomater
3-4 vårløk
300 g små søte tomater
Litt Ruccola
Kok opp pastaen.
Lag pestoen. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og rør til du får en myk og kremet masse.
Bland sammen med pastaen og la det avkjøle.
Ha pestopastaen i et stort fat. Ha på resten av ingrediensene.


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
