Hjemmelaget iskake med Smash

Denne iskaken, med Smash og pikekyss, vil garantert bli godt mottatt. Det er noe med blandingen av søtt og salt som alltid blir bra. Det er også praktisk at alt kan gjøres ferdig flere dager før servering.

Her får du oppskriften

Hjemmelaget iskake med smash 

3 egg
100 g sukker
4 dl kremfløte*
1 1/2 teskje vaniljesukker
1 pose Smash 200 g*
1 pakke (ca 100 g) marengstopper/pikekyss gjerne vanilje eller  mokkasmak*

Finn frem en springform ca 26 cm i diameter.

Ha bakepapir i bunnen. (Da er det enklere å få den ferdige iskaken løs av formen.)

Ha de hele pikekyssene/marengstoppene i formen.

Start med å piske egg og sukker til kremet eggedosis. Det tar ca 5 minutter. Sett skålen til side.

Hakk Smashen i mindre biter.

Pisk kremfløte til krem sammen med vaniljesukkeret i en ny skål.

Bland sammen krem og eggedosis og tilsett det meste av den hakkede Smashen. Rør dem forsiktig inn. (Hold litt igjen til pynt.)

Hell ismassen i formen over pikekyssene. Pynt med Smash-biter. Dekk med plastfilm.

Sett iskaken i fryseren i minimum 6 timer.

Pynt med ferske bringebær før servering.

Kan gjerne lages flere dager i forveien.

Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær og pikekyss er små marengs. Det kan være lidt svært at finde Smash i Danmark, men man kan bruge hvad man vil af chokolade til pynt. Hvis du vil have fat i Smash i Danmark, kan de bestilles HER. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Hvor mange gram er pakken med pikekyss som er beregnet for oppskriften?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ca 120 g

  2. Merete Myrvoll

    Den så helt fantastisk ut Har 3 nieser som kommer på sommer besøk snart, gjett om tante skal lage den Den kommer de garantert til å like Har lagret flere av dine oppskrifter som jeg bruker , bl. a rundstykker m/ hvit ost og pizzakrydder, en skikkelig slager i familien

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så hyggelig å høre!

  3. Kristin Onsøien

    Bruker du hele pikekyss? De skal ikke hakkes?

    1. Nei, de trenger ikke å bli hakket. De blir litt forminsket av ismassen. 🙂

  4. Tove Larsen

    Skal servere denne kaken på årets julebord. Hvor lang tid før servering tar du den opp fra fryseren ? Takknemlig for svar

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ta den opp 1/2 – 1 time før servering.