Saftige cupcakes med bringebær frosting

Disse cupcakesene er som en liten sommerfest. Saftige og gode og med deilig bringebærkrem.

Cupcakesene kan du bake i god tid og fryse ned til de skal brukes. Da trenger du bare å pynte dem før de skal serveres.

Her får du oppskriften:

Saftige og gode cupcakes med bringebærkrem
Ca 20 stk mellomstore cupcakes

Cupcakes
4 egg
200 g sukker
225 g smør
1 dl rømme eller lettrømme
1,25 dl melk
2 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
400 g mel
2 ts bakepulver

Bringebærkrem
225 g mykt smør
300 g melis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

200 g ferske eller frosne bringebær

2 dl eplejuice til å dynke cupcakesene. Det gjør dem ekstra saftige.

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Sett frem cupcakesformer på et bakebrett.

Visp egg og sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter.

Smelt smøret, bland det med melken og vaniljeekstrakt. Bland mel og bakepulver godt sammen med en stor visp.

Ha de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen på skift. Bland forsiktig sammen med en slikkepott, slik at du beholder luften i røren.

Ha røren i formene. Fyll dem ca. 3/4 fulle.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 10 – 15 minutter, eller til det ikke lenger fester seg røre til en kakepinne.

Ha litt eplejuice over hver cupcake mens de enda er varme, det gjør dem enda mer saftige.

Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.

Når kakene er helt avkjølte kan du begynne å lage frostingen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Hvis du bruker frosne bær bør de være tinte og du bør helle fra ekstra vann.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost og bringebær med en slikkepott, til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk.

Tips: Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *