Frisk ostekake med granateple

Ostekake er en av favorittkakene mine, men jeg har alltid vært litt nervøs for å lage den. (Etter jeg mislyktes helt med et gelélokk på Kakekrigen.) Denne oppskriften synes jeg er enkel og god å lykkes med og med granateple på toppen og i geléen får du en frisk og kjempegod ostekake.

Frisk ostekake med granateple

Bunn
225 g havrekjeks (Sibas eller lignende)
100 g smør

Fyll
1 liten pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
200 g Philadelphia kremost naturell
3 dl lettrømme
100 g melis
2 teskjeer vaniljesukker
3 dl kremfløte

Lokk
2,5 dl Granateplejuice (Bruk gjerne ferdig og den kan godt være blandet med for eksempel druesaft.)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin

Pynt
Frø fra 2 granatepler

Start med å knuse kjeksen i en foodprocesso eller lignende. (Du kan også bruke en tykk plastpose for eksempel ziploc og banke på den med en kjøtthammer eller lignende.

Bland smeltet smør og kjekssmuler. Plassér en kakering ca 25 cm i diameter på fatet du ønsker å bruke. Ha kjeksblandingen i formen og press den forsiktig sammen. Det er viktig at du ikke presser kjeksmassen for hardt sammen, da blir bunnen steinhard. Press lett. Men sørg for at den kommer godt ut i kanten, slik at ikke fyllet kommer under ringen. Sett formen i kjøleskapet.

Bland gelépulveret med kokende vann. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende.

Bland sammen kremost, lettrømme, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og bland den sammen med fyllet. Pisk inn den avkjølte geléen i en tynn stråle. Ha fyllet i kakeformen over kjeksbunnen og la den stivne i kjøleskapet i 4-5 timer.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i noen minutter til de blir helt myke. Ha granateplejuicen i en liten skål. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 1/2 dl kokende vann. Ha det i granateplejuicen og rør godt.

Fordel forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til gelélokket har stivnet helt.

Når du skal servere kaken skærer du forsiktig langs kakeringen med en skarp kniv.

Pynt med granateplefrø og eventuelt litt spiselige blomster. (Bruk kun usprøytede blomster. Gjerne fra egen hage.)

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *