Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Smuldrepai er noe av det beste jeg vet, og smuldrepai med rabarbra og jordbær er bare helt nydelig! Super enkelt å lage er det også, og det smaker helt himmelsk, rykende varmt rett fra ovnen med vaniljeis! Mmm…

Du kan også lage paien med bare rabarbra eller bare jordbær eller du kan variere alt etter hvor mye du har av hver.

Her får du oppskriften:

Smuldredeig
2 dl hvetemel
1 dl havregryn
150 g smør
3 spiseskjeer sukker
1/2 teskje bakepulver

Rabarbra og jordbærblanding
300 g rabarbra
200 g jordbær (kan gjerne være frosne)
1 1/2 dl sukker
2 spiseskjeer potetmel (kan utelates.)

Til servering
God vaniljeis (du kan også bruke pisket krem eller vaniljekesam)

Sett ovnen på 225 grader. Smør en paiform på ca 26 cm i diameter.

Tin jordbærene om du bruker frosne. Hell fra ekstra vann og skjær dem i små biter.

Start med å lage smuldredeigen. Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør til deigen samler seg. (Hvis ikke du har foodprocessor kan du samle deigen for hånd.

Vask rabarbraene. Skjær stilkene i små biter.

Ha jordbær og rabarbrabitene i en kasserolle sammen med sukker og potetmel. La det koke et par minutter.

Ha det i paiformen. Topp med smuldredeigen.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 30 minutter eller til smuldrepaien er gyllen.

Serveres varm rett fra ovnen med vaniljeis.

Rester kan fryses. Varmes før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *