En deig – 3 kjempegode og enkle cupcakes

Med denne oppskriften får du hele 3 cupcakes ut av bare én oppskrift. Oreo-cupcakes, sjokolade-cupcakes med Snickers og blåbær-cupcakes.

Det blir ikke mye enklere!

Du kan til og med lage cupcakesene en ukes tid i forveien og fryse dem ned. Frostingen lager du samme dag de skal brukes. De holder seg i flere dager i kjøleskapet når de er ferdig pyntet.

Her får du oppskriften:

1 deig – 3 cupcakes

Du får ca 30 cupcakes totalt (eller ca 10 av hver cupcake)

Cupcakes
6 egg
300 g sukker
350 g smør
2 dl rømme eller Creme Fraiche. Du kan også bruke lettrømme eller Creme Fraiche Light
1,5 dl melk
3 teskjeer vaniljeekstrakt eller 3 teskjeer vaniljesukker
600 g mel
3 teskjeer bakepulver

Frosting
350 g mykt smør
450 g melis
3 teskjeer vaniljesukker
350 g Philadelphia kremost naturell

Til blåbær-cupcakesene
2 dl blåbær gjerne frosne

Til Oreo-cupcakesene
10 Oreokjeks

Til Sjokoladecupcakesene med Snickers
30 g bakekakao*

2 Snickers á 50 g

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Sett frem middels store cupcakesformer på bakebrett.

Visp egg og sukker til eggedosis. Det tar ca. 5 minutter. Smelt smøret, bland det med rømme, melk og vaniljeekstrakt. Bland mel og bake-pulver godt sammen med en stor visp. Ha de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen på skift. Bland forsiktig sammen med en slikkepott, slik at du beholder luften i røren.

Fyll 2/3 av røren i ca 20 former. Ha blåbær i 10 av dem. (Ikke rør for mye, da kan røren bli blågrå. Bare legg dem forsiktig i og dytt dem litt ned i røren. Ha 40 g bakekakao i resten av røren og fordel den i ca 10 former.

Fyll formene ca. 3/4 fulle. (Det blir ekstra enkelt om du bruker en isskje).

Stekes midt i ovnen på 175 grader varmluft i 10–15 minutter, eller til det ikke lenger fester seg røre til en kakepinne.

Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.

Når kakene er helt avkjølte kan du begynne å lage frostingen. Det er samme frosting til alle cupcakesene.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk.

Tips: Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.

Ha frostingen i en pose med stjernetipp og lag et fint mønster på toppen av hver cupcake.

Pynt sjokoladecupcakesene med skiver av Snickers.

og Oreo-cupcaksene med kvarte og knuste Oreokjeks.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Signe Marie

    Dette ser interresant ut

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hyggelig å høre.