Sunn brownie med lett og luftig sjokolademousse

Sunn Brownie med lett og fluffy sjokolademousse. Denne kaken er enkel å like. Ikke bare smaker den utrolig godt, den er også et godt alternativ for deg som ønsker å spise sunnere. Brownien er full av sunne ingredienser og sjokolademoussen er laget med Sukrin. Toppet med jordbær blir dette litt av en festkake.

Det er sjelden jeg bruker ferdige produkter, men denne moussen er så god at den fikk en plass. (Jeg er ikke sponset). Den gir en skikkelig fluffy og god konsistens og den har en god og mild sjokoladesmak som passer godt til brownien og jordbærene. Mange produkter med Sukrin har en metallisk smak, men det har ikke denne.

Bak gjerne brownien dagen før, den har bare godt av å sette seg litt. Du kan oppbevare den stekte kaken med plastfilm over på kjøkkenbenken.

Her får du oppskriften:

Sunn Brownie med lett og fluffy sjokolademousse
6 porsjoner

Brownie
2 egg
200 g kokosblomstsukker (fåes i de fleste helsekostbutikker)
125 g smør eller kokosolje
125 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
6-7 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1/2 vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
1 liten klype Maldon salt eller lignende
30 g bakekakao (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)

Sjokolademousse
1 pakke Sukrin Chocolate Mousse
2 dl melk

Pynt
1 pakke jordbær

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en rund form, ca 24 cm i diameter.

Rør sammen egg og kokosblomstsukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle. La det avkjøle litt.

Ha i resten av ingrediensene og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.

Stekes på 175 grader varmluft i ca 20 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 10 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen. Ta den derfor heller ut for tidlig.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et rent tørkehåndkle og en tallerken over, da holder den seg saftig.
Før servering lager du sjokolademoussen. Pisk pulveret sammen med melk i 3-5 minutter og fordel over kaken. Topp med halve jordbær.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *