17. mai sjokoladekake med Philadelphiakrem og bær

Det trenger ikke være komplisert for å være godt. Dette er rett og slett en skikkelig god og saftig sjokoladekake med myk Philadelphiakrem. Med jordbær og blåbær blir det en perfekt 17. maikake som garantert vil få bein å gå på.

Her får du oppskriften:

17. mai sjokoladekake med Philadelphiakrem og bær

175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g brun farin (2,5 dl)
70 g bakekakao (1,75 dl)
1 ½  teskje bakepulver
3/4 teskje salt
1 1/2 teskje vaniljesukker
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende). Du vil ikke smake kaffen den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken ekstra saftig.
2 dl lettrømme
100 g smeltet smør

Philadelphiakrem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 1/2 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel. Pass på at den ikke blir stekt for lenge.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag Philadelphia-kremen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Pynt med jordbær og blåbær.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Serveres i romtemperatur.

Den er like god dagen etter. Kan også fryses.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

  1. Hvad er lettrømme ?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det bliver det samme som Creme Fraîche 18 %.

    2. Franciska Munck-Johansen

      Det er det samme som Creme Fraîche 18%.

  2. Kristin Onsøien

    Hvor lenge skal den stå med tallerken over?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Jeg pleier å bake den dagen før og har en tallerken over til neste dag til den skal brukes. Om du skal bruke den samme dag kan den så til den er avkjølt. Om du skal bruke den en uke etter kan du fryse den ned når den er avkjølt.