Verdens beste foccacia med bacon!

Foccacia med bacon? Ja, takk!

Jeg elsker Foccacia og mener selv jeg har Verdens beste oppskrift. Denne gangen har jeg laget den med bacon på toppen! Det var utrolig godt! Kan virkelig anbefales.

Her får du oppskriften:

Verdens beste focaccia med bacon

Deig
9 dl fingervarmt vann
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær går også fint.)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
ev. litt chilipulver
ca 1100 g hvetemel

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje eller annen nøytral olje
2 store fedd hvitløk
4 teskjeer ferdig provencekrydder, eller 1 teskje av hver av timian, rosmarin, basilikum og oregano.

1 pakke bacon ca 200 g

Flaksalt, helst Maldon eller lignende

Begynn så på focacciaen. Bland sammen vann, gjær, honning eller sukker, salt og ev litt chilipulver. Tilsett melet. Bruk en treskje, da går det raskt.
Deigen skal være klissete, som på dette bildet:
Dekk skålen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

Ha oljen i en liten skål. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Ha litt olje på fingrene. Rør deigen sammen, slik at du får ut mye av luften.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Ha bakepapir i en stor langpanne. Ha deigen ut i langpannen og dra den utover.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først, da er det enklere å få deigen ut av skålen og bre den utover langpannen.

Ha oljeblandingen og bacon skjært i mindre biter over deigen. Dryss med salt.

La deigen heve ca 40 minutter til.

Stekes på 200 grader i 25 – 35 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. Serveres varm.

Egner seg godt til å fryses ned og kan lages flere dager før servering. Jeg pleier å lage den dagen før og varmer den bare i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei
    Takk for mange flotte oppskrifter
    Lurer på om du steker bacon før du tar det på toppen av foccacia deigen? Spennende med bacon, digg.
    Ønsker deg en vakker vår helg ☀️

    1. Franciska Munck-Johansen

      Bare hyggelig Berit. Det er bare å ha rå bacon på toppen, den blir stekt fint i ovnen.