
Dette er en kake du kan spise med god samvittighet. Den er full av gode og sunne ingredienser og bugner av bær. Perfekt å servere når du får gjester og har lyst til å kose deg, samtidig som du spiser sunt.
Den er glutenfri, uten hvitt sukker og med bare naturlige og rene ingredienser.
Du kan lage kaken dagen før og pynte den flere timer før servering.

Kjempegod og sunn Fest-Brownie med masse bær
6 porsjoner
2 egg
200 g kokosblomstsukker (fåes i de fleste helsekostbutikker)
125 g smør eller kokosolje
125 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
6-7 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1/2 vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
1 liten klype Maldon salt eller lignende
30 g bakekakao (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)
Pynt
Bær etter smak og sesong. Jeg har brukt blåbær, moreller, stikkelsbær, bjørnebær, rips og physalis.
Jeg har også pyntet med litt kamilleblomster, dette kan utelates eller du kan bruke andre usprøytede spiselige blomster som syrin, lavendel, roser eller lignende.
Server gjerne med Kesam* tilsatt litt vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller vaniljesukker om du vil.
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i bunnen av en rund form, ca 24 cm i diameter.
Ha i resten av ingrediensene og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light.



Foto: Franciska Munck-Johansen