Enkel og helt himmelsk Oreo dessert

Denne enkle og kjempegode desserten lager du raskt!
Den smaker helt fantastisk, og du kan lage den ferdig i god tid i før servering.

Oreo-sjokolademousse dessert
6-8 porsjoner

2 pakker Oreo-kjeks (ca 300 g)
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte*
3 spiseskjeer melis*
3 eggeplommer

Knus Oreo-kjeksene i en kjøkkenmaskin eller lignende. Ta litt kjekssmuler fra til pynt. Fordel kjeksene i 4 eller 6 glass. Her har jeg brukt små Norgesglass, men du kan også bruke glass med stett eller lignende.

Visp kremfløten til krem sammen med vaniljesukker. Bruk både den du skal bruke til sjokolademoussen og den du skal bruke til pynt i alt 6 dl. Fordel kremen i to skåler, sett den kaldt.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad.

Rør inn melis i den smeltede sjokoladen mens du pisker godt med en liten visp. Tilsett én eggeplomme om gangen mens du fortsetter å vispe til du får en glatt og fin krem. Vend forsiktig den vispede kremen i sjokoladeblandingen. Rør lett.

Fordel moussen i glassene med Oreo-kjeks. Ha resten av den vispede kremen over og dryss med Oreo-smuler.

Du kan med fordel lage den ferdig i god tid, den blir bare bedre av å stå noen timer.

*Tips til mine danske læsere: Melis er flormelis og kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *