10 tips til å dekke et stemningsfylt vårbord

Det er vår, og det betyr mange fine anledninger til å dekke et koselig bord. Uansett om man blir få eller mange rundt bordet, er det koselig med en fin ramme rundt måltidet.

I dag deler jeg mine 10 beste tips til å dekke et fint vårbord:

  1. Velg lyse farger

De lyse fargene hører våren til. Lyset vender tilbake, de lyse fargene dukker opp i naturen og mye begynner å blomstre. De lyse fargene passer derfor perfekt når du skal dekke et vårbord.

  1. Velg 2-3 farger

Det er mye som skjer på et dekket bord, det er derfor lurt å holde seg til 2-3 farger. Her har vi valgt rosa, hvit og grønn. La gjerne fargene gå igjen flere steder. Her er det rosa både i blomsteroppsatsen, på hver tallerken og utover bordet og det grønne i blomsteroppsatsene blir tatt opp av det grønne i tallerkenene og skålene.

  1. Bruk gjerne det du har

Ofte har vi ting i hjemmet som kan brukes når vi skal dekke bord. Ta en titt rundt omkring i huset. Kanskje du kan bruke lysestaker, planter eller pyntegjenstander du allerede har som en del av borddekkingen. Oliventrærne som står for enden av bordet sto egentlig i en vinduskarm og kirsebærtreet hadde plass i gangen. Flytter man litt rundt på det man allerede har, får man enkelt og rimelig et nytt uttrykk.

  1. Bruk dekketallerkener

Dekketallerkener gir det lille ekstra. Her er det brukt dekketallerkener i glass med gullkant, det gir en fin effekt.

  1. Finn frem de fine glassene og det fine serviset

Når man først skal dekke et litt ekstra fint bord, passer det godt å finne frem finserviset. Her er det brukt servise i en fin grønntone som passer godt til et vårbord.

  1. Stearinlys er et must

Intet festbord uten stearinlys. Det blir rett og slett finere, koselige og mer stemningsfylt med stearinlys. Bruk dem gjerne litt kreativt. Sett for eksempel mange telys sammen. En hel rekke på bordet kan være flott. Det samme kan mange kubbelys i ulike størrelser. La gjerne fargen på lysene ta opp fargen på duken, serviettene eller lignende. Hvis det er lyst ute, kan det være nok med små lave glass med telys som her.

  1. Linservietter er prikken over i-en

Linservietter gir det lille ekstra. Det er også miljøvennlig da de kan vaskes og brukes igjen og igjen. Det er fint å bare slå en enkel knute på dem og legge dem på hver tallerken. Her har vi også brukt linduk som gir en fin og litt uformell stemning.

  1. La blomstene spille hovedrollen

Velg blomster som passer til årstiden og fargepaletten du har valgt, og dekk bordet ut i fra dem. Her har vi valgt rosa roser og hvite kirsebærgreiner. Rosene er også brukt flere steder på bordet for å skape en fin helhet. Lave buketter fungerer fint. Det er viktig at man kan se hverandre.

  1. Ha et eller flere overraskende elementer

Her har vi lagt roser i en skål med vann og strødd roseblader utover bordet. Det gjør bordet mer spennende å se på og skaper en lett og vårlig stemning, nesten som en blomstereng.

  1. Blås i reglene

Borddekking skal være gøy og gi gjestene en hyggelig, stemningsfull og koselig opplevelse. Glem derfor alt om regler, og dekk bordet på din måte. Prøv deg gjerne litt frem til du får uttrykket du ønsker.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *