Overdådig iskake med Brownies

Dette er en av favorittkakene mine! Den er veldig enkel å lage. Den smaker helt fantastisk og ser imponerende ut, samtidig som alt kan gjøres ferdig i god tid.

Du kan gjerne lage hjemmelaget is, men jeg synes den smaker like godt med en ferdig is av god kvalitet.

Overdådig brownie-iskake

Brownies
6 egg
700 g eller 8 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
450 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
300 g eller 5 dl hvetemel
80 g eller 2 dl bakekakao*
4 teskjeer vaniljesukker
300 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)
Is
2 pakker god is (tilsammen 2 liter). Bruk favoritt-isen din, eller lag isen selv hvis du foretrekker det. Her er det brukt valnøtt-is,
Pynt
50 g peanøtter
Ev. litt sjokoladesaus eller smeltet sjokolade til pynt
Litt melis*
Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm samt en rund form på ca. 24 cm.

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Tilsett gjerne revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom slik at marsipanen blir godt fordelt i røren. Bruk gjerne en stor visp til å fordele marsipanen godt i røren.

Fordel røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 15 – 30 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kakene med et tørkehåndkle over slik at de beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Ta isen ut av fryseren. Rør isen myk. Ha isen i formen over browniebunnen. Sett formen i fryseren i minst et par timer.

Ta formen ut av fryseren ½–1 time før servering. Hvis det er vanskelig å få isen ut av formen, kan du senke formen i varmt vann i 10–15 sekunder. Gjenta til isen slipper.

Skjær brownien fra langpannen i mindre biter, ca. 3 x 3 cm. Dryss med melis.

Pynt med sjokoladesaus, browniebiter og peanøtter.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis. 

fotob_8691


Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *