Kjempegod julekonfekt med bare tre ingredienser – Oreotrøfler

Oreotrøfler1

Hvis du har lyst til å lage kjempegod julekonfekt, kan jeg virkelig anbefale disse! De er veldig enkle å lage, smaker helt nydelig og er fine å gi bort i gave også!

Himmelsk gode Oreotrøfler
Ca. 30 stk

2 pakker oreokjeks ca. 300 g
100 g philadelphiaost naturell
250 g hvit sjokolade

Bruk gjerne nontemp sjokolade hvis du får tak i det, kan kjøpes blant annet hos traktøren eller Cacas, da får du et ekstra fint resultat, ellers kan du bruke vanlig hvit kokesjokolade. Du kan selvfølgelig også bruke mørk eller lys sjokolade hvis du liker det bedre.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. (Kan også knuses ved å bruke en kakerull – ha da kjeksen i en lukket brødpose først, for å unngå søl.)

Hold av en halv kopp med kjekssmuler til pynt. Tilsett philadelphiaost litt om gangen, bruk gjerne blenderen til det også. Fortsett til du har en god blanding som kan trilles til kuler.

Sett blandingen i fryseren et kvarters tid, og lag små kuler av blandingen, ca. 2½ centimeter i diameter.

Sett kulene tilbake i fryseren et kvarter. Smelt sjokoladen i mikroovn (et halvt minutt om gangen på full effekt) eller i vannbad.

Legg en kule på en gaffel og dypp den i den smeltede sjokoladen.

Sett kulen til tørk på en plate med bakepapir.

Dryss litt kjekssmuler over før sjokoladen stivner.

Holder seg lenge i kjøleskapet. Minst like lenge som holdbarheten på Philadelphiaosten.

Foto: Franciskas Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *