Pavlova julekrans

Annonse

Pavlova formet som en julekrans, må jo være perfekt om man har lyst til å servere noe ekstra godt i desember. Denne pavlovaen er i tillegg ekstra rask og enkel å lage, og den passer godt for deg som ikke tåler laktose eller gluten. 😊🎄

Jeg pleier å lage den med hjemmelaget vaniljekrem. Men denne gangen har jeg testet en helt ny vaniljekrem som er både gluten- og melkefri.

Marengs er naturlig gluten- og laktosefri, når man bruker denne vaniljekremen i stedet for vanlig vaniljekrem basert på fløte, får man derfor en mer allergivennlig pavlova.

Den nye vaniljekremen fra Aito er utrolig god. Den har en fyldig, deilig og rund smak. Kan anbefales! (Du finner den blant annet hos Meny og Coop Obs.)

Du kan lese mer om produktene til Aito her.

Marengsbunnen kan lages dagen før, da er det bare å piske vaniljekremen raskt opp og pynte med bær, da har du ferdig pavlova!

Dette synes jeg er Verdens beste Pavlova oppskrift. Den er veldig enkel å følge og gir alltid et kjempebra resultat. Kan absolutt anbefales!

Her får du oppskriften:

Pavlova julekrans:
8 personer

Marengsbunn
5 eggehviter
1/4 teskje salt
310 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Fyll og pynt
2 pakker Aito vaniljekrem
1/2 teskje finrevet sitronskall
1/2 teskje sitronsaft
2 granatepler
2 pakke bringebær
Litt melis

Sett stekeovnen på 110 grader. Bruk over og undervarme. (Vær obs på at den skal settes ned til 100 grader når du setter kaken i ovnen.)

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.

Hell marengsen ut på et stekebrett med bakepapir i en form av en krans (ca 30 cm i diameter, eller en størrelse som passer til et stort rundt fat). Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med døren litt på gløtt. (bruk eventuelt en gryteskje eller lignende.) Du kan lage bunnen flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare den i stekeovnen.

Løft forsiktig over marengsbunnen på et fat.

Pisk opp vaniljekremen med sitronskall og sitronsaft, (da blir den ekstra luftig og fluffy).

Ha vaniljekremen over marengsbunnen.

Legg på granateplefrø og bringebær og dryss over litt melis..

Tips: Legg kaken sammen rett før servering hvis du vil være sikker på at marengsbunnen ikke blir bløt.

*Info til mine danske læsere: Maizena er majsstivelse, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

 1. Heiblir denne seig? Ser noen tilsetter eddik/maisenna på slutten. Hva er forskjellen. Vil gjerne lykkes ,skal bake i lanpanne til stor dag

  1. Hei Anne
   Den blir myk inni og sprø utenpå. 🙂
   Jeg synes denne oppskriften, akkurat slik den er er best. Har prøvd mange forskjellige.
   Masse lykke til. 🙂