Verdens beste Daim iskake – Svigermors oppskrift

Er du glad i Daim-iskake? Det er virkelig noe av det aller beste jeg vet.

Svigermoren min lager Verdens beste Daim-iskake! Og jeg har fått lov til å dele den «hemmelige» oppskriften hennes (helt tilbake fra 80-tallet)!

Her får dere den, rett fra kjøkkenskuffen til svigermor.

Jeg har skrevet den opp litt mer detaljert, slik at den skal være så enkel som mulig å skjønne.

Hvis du ønsker den glutenfri er det bare å unngå å ha i hvetemel. 🙂

Dette er en skikkelig klassiker, som er perfekt når man får gjester, siden alt kan gjøres ferdig i god tid i forveien. Og hvem liker vel ikke Daim-iskake?

Svigermors Daim-iskake
6-8 personer

Bunn
6 eggehviter
150 g sukker
150 g finmalte mandler eller hasselnøtter
2 spiseskjeer hvetemel
1/2 teskje bakepulver

Is
6 eggeplommer
100 g sukker
5 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
1/2 – 1 spiseskje pulverkaffe, Nescafé eller lignende
1-3 pakker doble Daim sjokolader (alt etter hvor mye Daim du liker i kaken)

Sett ovnen på 180 grader.

Smør en form på 22-24 cm i diameter.

Del eggene og gjem eggeplommene til isen.

Pisk eggehvitene halvstive på middels hastighet. Tilsett sukkeret litt om gangen og øk hastigheten. Piskes stivt.

Bland sammen malte mandler (eller hasselnøtter), mel og bakepulver i en skål.

Dryss melblandingen over de stivpiskede eggehvitene, og bland dem forsiktig sammen.

Ha alt i den smurte formen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen. Ta den avkjølte bunnen ut av formen, og legg den på et glassfat eller lignende.

Sett kakeformringen på igjen, og fest den rundt bunnen, slik at det blir plass til isen ovenpå kaken.

Hakk Daim sjokoladen. Ta litt fra til pynt

Lag isen ved å piske eggeplommer og sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter på full styrke.

Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker og pulverkaffe (ikke lag kaffe av det, bare bland pulverkaffen rett i) og bland sammen med eggedosis. Ha i den hakkede Daim sjokoladen.

Ha ismassen i formen, dryss med resten av Daim sjokoladen og la den stå i fryseren i minimum 3 timer.

Ta den frem minst en halv time før servering.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde. 🙂

Daim iskake_4Daim iskake_5

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *