Enkel og kjempegod eple- og plommekake

Annonse

Jeg elsker oppskrifter som er enkle, men som samtidig smaker kjempegodt. Denne eple- og plommepaien er en slik oppskrift, super enkel å lage og skikkelig god!

Jeg er ingen stor fan av ferdig vaniljekrem, men jeg har akkurat fått smake en som absolutt kan anbefales. Den nye vaniljekremen fra Aito er utrolig god. Den har en fyldig, deilig og rund smak. Den bør du prøve!

Du finner den blant annet hos Meny. Den er i tillegg plantebasert og glutenfri. 🙂

Den blir ekstra god om du pisker den opp og tilsetter litt sitronsaft og fintrevet skall av sitron. Da får den en deilig fluffy konsistens.

Her får du oppskriften:

Enkel og kjempegod eple- og plommekake
4 porsjoner

2 syrlige epler
10 plommer
2 appelsiner
4 spiseskjeer demerara strøsukker (kan erstattes av brun farin eller vanlig sukker)
1 stk ferdig paibunn (finnes i kjøledisken)
1 stk Aito vaniljekrem
1 sitron

1. Del eplene i to og ta ut kjernene. Skjæres i tynne skiver.
2. Del plommene i to, ta ut steinene. Skjæres i skiver.
3. Bre ut paideigen og ha den i en smurt paiform.
4. Strø 1 spiseskje sukker på paideigen.
5. Legg på plommer og epleskiver annenhver gang.
6. Bruk et fint rivjern på begge appelsinene og sett til side. Del appelsinene i to, klem ut saften i en liten gryte. Kok opp med 3 spiseskjeer sukker til den har blitt tykk som sirup.
7. Hell sirupen over frukten og stek på 200 grader i ca 45 min eller til alt er gyllent.
8. Bland Aito vaniljekrem med 1 teskje sitronsaft og 1 strøken teskje finrevet sitronskall (pass på å ikke få med det hvite, kun det gule), visp etter anvisning på pakken og server med kaken.

Foto: Fazer.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *