Halvgrove rundstykker med havregryn

Hva er vel bedre enn hjemmebakte rundstykker? Perfekte både til frokost, kveldsmat og matpakken. Disse rundstykkene er halvgrove med havregryn.

Oppskriften gir tre brett med rundstykker. Det er en stor oppskrift, og du kan enkelt gjøre den mindre, men jeg lager alltid hele, for det er så godt å ha litt ekstra i fryseren.

Halvgrove rundstykker med havregryn

200 g smør
1 liter lettmelk
50 g gjær
2 teskje salt
2 spiseskje sukker
1 egg
500 g havregryn
1250 g hvetemel (erstatt gjerne noe av hvetemelet med sammalt hvetemel hvis du ønsker grovere rundstykker)
1 egg til pensling
litt havregryn til pynt

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsett gjær, salt, sukker og egg. Rør til gjæren er oppløst.

Ha i havregryn og mel og elt godt til du får en god konsistens på deigen.

La deigen heve under lokk, eller med et rent tørkehåndkle over, et varmt sted i ca 40 minutter.

Kna deigen sammen og lag rundstykker som legges på tre bakebrett. La deigen etterheve i ca 30 minutter under plastfilm.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss med havregryn.

Stek alle tre brett med varmluft 200 grader i 10-15 minutter eller til rundstykkene er gylne.

De egner seg svært godt til å fryse.

De er ekstra gode lune. Server dem derfor gjerne rett fra ovnen. Eller lun dem litt i ovnen før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. This Is So Delicious

    1. Franciska Munck-Johansen

      Glad to hear that

Legg igjen en kommentar til Franciska Munck-Johansen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *