Hjemmelaget Bolognese med havreris

Annonse

Det er blåsende, kaldt og det regner ute. Hva er vel bedre enn å lage noe godt, varmt og smakfullt til middag?

Denne oppskriften på hjemmelaget Bolognese med Havreris, er veldig enkel å lage, men den smaker utrolig godt og skaper garantert høststemning rundt bordet.

En av de hemmelige ingrediensene er Aitos nye plantebaserte matlagingsprodukt med løk- eller peppersmak. De er plantebaserte og glutenfrie erstatninger for matfløte, som bare trenger å varmes opp. De har en skikkelig god smak, de passer derfor godt til å bruke som base i oppskrifter i stedet for matfløte for eksempel.

Denne uken er det 10 kroners tilbud på matlagingsproduktene på Meny. Det lønner seg derfor å kjøpe dem nå. Jeg har testet dem selv og synes de er kjempegode.

Her får du oppskriften:

Bolognese med Havreris

4 porsjoner

Havreris (mål etter anvisning på pakken)
5 ss olje 1 pakke karbonadedeig
0,5 fennikel
1 gulrot
2 spiseskjeer tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater i god kvalitet
2 fedd hvitløk
4 spiseskjeer Aito Oat Cuisene med løk- eller peppersmak
1 liten fondterning med oksekraft
Noen gode klunker rødvin

Stek karbonadedeigen i 2 spiseskjeer olje (resten sparer du til havrerisen). Tilsett hakket hvitløk.

2. Ha i fennikel og gulrot, som du har skåret i små terninger, sammen med den hakkede hvitløken.

3. Tilsett tomatpuré, hermetiserte tomater og Aito Oat Cuisine løk- eller pepper-smak.

4. Tilsett vinen, la det koke inn.

5. Tilsett de siste spiseskjeer med olivenolje for blankhet og tykkelse. I mellomtiden tilbereder du Havreris etter oppskrift. Legg Havreris i boller og ha over Bolognesen. Serveres gjerne med fersk revet parmesan.

Du finner flere inspirerende oppskrifter her.

Varmende kikertgryte med spinat.

Chilli con carne på Havreris.

Pokebowl på Havreris.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *