Deilige nybakte horn med eple og kanel

Nybakte horn med eple og kanel! Mmm, det er bare utrolig godt. Kjempegode til søndagsfrokosten, kveldskos eller matpakken, og de er fine å fryse.

Denne oppskriften på gjærbakst, har jeg hatt i mer enn 25 år og den blir alltid bra. Første gang jeg har prøvd å lage eplehorn med den, men det ble helt magisk. Kan absoultt anbefales.

Horn med eple og kanel
Til 3 brett med horn (ca 24 stk)

1 liter lettmelk
200 g smør
1 egg
1 pakke gjær (gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes)
1 teskje salt
2 spiseskjeer honning eller sukker
4 dl havregryn
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.

egg til pensling

10 mellomstore syrlige epler (gjerne norske)
125 g rørsukker eller brunt sukker
1 spiseskje smør
1 1/2 teskje kanel

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt.

Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen og egget. Rør til gjæren er oppløst og tilsett havregryn og hvetemel, til du får en fast deig.

La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.

Mens deigen hever, lager du epleblandingen. Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en kasserolle sammen med rørsukker eller brunt sukker og la dem småkoke til de er møre. (De skal ikke være helt most, se bildet). Tilsett kanel til slutt. Sett blandingen til side.

Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.

Ha epler og kanel på hver trekant og rull sammen til horn.

La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

Stekes ved 220 grader, midt i ovnen i 10 – 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *