Oppskrift på Verdens beste Brownies

Brownies_5

Oppskriften min på Brownies er uten tvil en av de aller mest populære oppskriftene mine.

Det er også den jeg selv lager mest.

Lars Lian (dommer i Kakekrigen) kalte den en STEINGOD brownie og Monica (Csango) tok resten av browniesene med hjem den dagen jeg bakte dem på Kakekrigen, da hun skulle ha selskap. (Jeg må innrømme at jeg ble litt stolt da.)

Jeg mener selv at hemmeligheten bak disse brownies er tre ting. Sammensetningen av ingrediensene, steketiden og ikke minst en viktig «hemmelig» ingrediens.

Jeg har eksperimentert meg frem med ulike oppskrifter, og har kommet frem til denne, som jeg synes gir Verdens beste Brownies! Den er i tillegg svært enkel å lage.

Her får du oppskriften. Den gir Brownies som er himmelsk gode! Myke, seige og smelter på tunga!

Brownies_4

Verdens beste brownies

3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
150 g eller 2,5 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

P.S. Hvis du har lyst til å lage toppingen jeg hadde på Kakekrigen, får du oppskriften her:

Pekankrønsj:
240 g pekannøtter
100 g økologisk rørsukker (kan ta med selv)
60 g vanlig sukker
4 ts lys sirup
20 g meierismør

Litt ferdig salt karamell

Gjør klar et bakebrett med bakepapir.

Skjær pekannøttene i mindre biter.

Ha brunt sukker, sirup og smør i en kjele og varm opp på middels høy varme.
Rør til alt er blandet og la det boble opp.

Rør inn nøttene, slik at de blir dekket over det hele.

Pass på så det ikke brenner seg.

Hell blandingen på et bakepapir, dra massen utover med to gafler, og la den avkjøle.

Brekk eller skjær nøttemassen i passe store biter.

Skjær kaken i passe store firkanter. Ha litt salt karamell over i striper, og topp med karamelliserte pekannøtter.

Serveres med iskald lettpisket krem eller vaniljeis. Dryss gjerne litt karamelliserte pekannøtter på toppen av kremen til pynt.

Brownies_3Blogg3095

Mange tror det er raskere å lage posebrownie fremfor hjemmelaget brownie. Jeg har gjort et lite eksperiment. Klikk her for å se hvordan det gikk:

(P.S. det er skrevet inn bakepulver på videoen. Det er en feil. Det skal selvfølgelig ikke være bakepulver i en brownie!).

Hva tror du er raskest og hva tror du smaker best?Brownies i pose eller hjemmelaget?Jeg har testet begge deler og må innrømme at jeg ble overrasket!Se mer her: :-)https://www.franciskasvakreverden.no/2016/10/14/har-du-ogsa-blitt-lurt/

Gepostet von Franciskas Vakre Verden am Freitag, 14. Oktober 2016

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

12 kommentarer

  1. Hva betyr «så vidt slipper en strikkepinne»? Er det når det ikke vises deig på pinnen?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det stemmer😊🪴

  2. Hei! 🙂 Om man utelater marsipanen, bør man da erstatte det med noe annet for at resultatet skal bli bra? Med tanke på at 150g utgjør en del av røra..

    1. Det går helt fint å utelate marsipanen. Du trenger ikke erstatte den med noe. 🙂

  3. Takk for svar og tusen takk for nydelig oppskrift! 😀 Jeg hadde litt biter av mørk og lys kokesjokolade og litt mindre sukker, samt valnøtter i røra. Brownien ble aldeles nydelig og ble raskt spist opp. Kommer til å lage denne igjen 🙂

    1. Det høres godt ut. Takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂

  4. hei trenger man og bruke marsipan? skal levere en oppgave og trenger svar fort, takk.

    1. Du kan lage disse både med og uten marsipan. Blir godt begge deler. 🙂

  5. Maiken Jacobsen

    Hei. Blir det ikke veldig søtt med den marsipanen? Kan man minke sukkermengden vs man ikke liker det altfor søtt?

    1. Nei, det fungerer veldig bra. Du kan unnlate å ha med marsipan om du ønsker. 🙂

  6. Hvilken str rund form kan jeg bruke til denne oppskriften?

    1. Her kan du bruke en rund form som er ca 24 cm i diameter. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *