Oppskrift på Scones fra det engelske kongehus

I dag deler jeg en spennende oppskrift! Oppskriften på Scones, – direkte fra det engelske kongehuset! Hvor kult er ikke det?

Etter å ha holdt oppskriften hemmelig i årevis, har de nå endelig offentliggjort den.

Ryktene sier at Dronning Elisabeth ikke går en dag uten hennes Afternoon Tea og da er alltid disse Scones en viktig del av den.

Hvert år arrangerer det engelske kongehuset Garden Parties, på Buckingham Palace, der mer enn 27000 kopper med te, 20 000 sandwiches og enorme mengder scones blir servert hvert år.

Her får du oppskriften på Scones

Scones fra det engelske kongehus
16 stk

500 g hvetemel
2 teskjeer bakepulver
94 g romtemperert smør
86 g sukker
2 egg
140 ml kefir*
100 g sultanas eller rosiner (utelates om du ønsker Scones uten rosiner.)
1 egg til pensling

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 175 grader over og undervarme.

Hvis du ønsker å lage scones med rosiner, heller du varmt vann over rosinene og lar dem stå i 30 minutter før de skal brukes.

Bland sammen mel, bakepulver, smør og sukker i en røreskål.

I en egen skål pisker du sammen egg og kefir. Ha eggeblandingene i melblandingen.

Bland sammen til du får en passende deig.

Hell vannet fra rosinene og tilsett dem.

La deigen hvile i 30 minutter.

Rull deigen ut med en kjevle. Ca 2,5 cm tykk.

Bruk et glass til å forme sconesene. Plasser dem på en bakeplate med bakepapir.

La dem hvile i 20 minutter.

Pensle sconesene med pisket egg.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Serveres lune med syltetøy, smør eller annet ønsket pålegg.

*Info til mine danske læsere. I stedet for kefir bruger du kærnemælk.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Ingunn Sirevåg Jensen

    Hei. Lurer på om det er riktig mengde væske. Deigen ble veldig fast…

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det kan være litt forskjell på størrelsen på egg. Tilsett litt melk om blandingen blir for fast. Jeg fulgte oppskriften og fikk deigen du ser på bildet.