Kjempegod og superenkel Oreo-iskake

Sommeren er den perfekte tiden for iskaker. Denne kaken ser flott ut, men den er svært enkel å lage og den smaker utrolig godt. Det er et ekstra pluss at man kan gjøre alt ferdig i god tid før servering.

Den kan lages både med god kjøpt is og hjemmelaget is. Her får du oppskriften på hjemmelaget is.

Oreo iskake

75 g smør
2 pakker Oreo-kjeks (28 stk)
1,5 liter god vanilje is
1,5 liter sjokolade is med biter

Ta isen ut av fryseren.

Smelt smøret.

Ta fra en halv pakke Oreo-kjeks til pynt (7 stk).

Knus resten av kjeksene i en blender eller kjøkkenmaskin. Bland dem med det smeltede smøret.

Rør vaniljeisen myk. Ha vaniljeisen i formen, slik at den fyller ca en fjerdedel. Sett formen i fryseren et kvarter eller mer, slik at isen får satt seg.

Rør sjokoladeisen myk og ha den i formen. Ha Oreo-blandingen i, og press den forsiktig ned rundt hele kanten. Topp med et lag med vaniljeis.

Sett formen i fryseren i minst et par timer.

Ta formen ut av fryseren 1/2 – 1 time før servering. Hvis det er vanskelig å få isen ut av formen, kan du senke formen i varmt vann i 10 – 15 sekunder. Gjennta til isen slipper.

Ha et serveringsfat over formen og vend den ut.

Dryss med knuste Oreo-kjeks ved servering.

Tips: Kaken kan lages med alle typer is. Prøv deg gjerne litt frem.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hva slags form har du brukt til denne?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Jeg brukte en ringform med hull i midten til formkaker. Men du kan også bruke en vanlig springform, ca 26 cm i diameter.