Gode gammeldags hveteboller

Det er ikke mye som slår duften av nystekt gjærbakst. I dag deler jeg oppskriften på mormors hjemmebakte hveteboller.

Deilige luftige og ekstra god smak av kardemomme.

Denne oppskriften er en av favorittene mine. Jeg har brukt den i mer enn 40 år og den er sikkert mye eldre, men det er en av de oppskriftene man alltid tar frem.

Jeg fant den i min gamle oppskriftsbok. Skrevet av fra mormors kokebok.

De egner seg godt til å fryse.

Mormors hveteboller

125 g smør (romtempert)
500 g mel
2 1/2 dl melk
50 g gjær
50 g sukker
1-2 teskjeer kardemomme
1 egg til pensling

Smuldre smøret  i melet.

Varm melken til den er fingervarm. Ha den i en stor skål.

Smuldre gjæren i melken og tilsett sukker og kardemomme.

Elt deigen sammen. La den heve i 30 minutter et varmt sted overdekket med lokk eller plastfolie.

Form til boller og la dem etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og stek bollene i en 225 grader varm ovn i 12 – 15 minutter til de er gylne og høres hule ut når du banker forsiktig på dem.

Serveres rykende varme.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *