Verdens beste sjokoladekake med krem og blåbær

Dette er, etter min mening, Verdens beste sjokoladekake. Den er så myk og saftig at den smelter på tungen, og sjokoladesmaken er uimotståelig. Den er svært enkel å lage, og du kan servere den på utallige måter. Her er den laget med krem og blåbær, men du kan gjerne bruke andre typer frukt eller bær, hakkede nøtter, revet sjokolade eller hva du liker best som pynt.

Om du ønsker en glutenfri kake kan du enten erstatte melet med Potetmel, Semper Mix eller Fin Mix.

Oppskriften er fra boken min Franciskas Fristende kaker. Alle kakene er testet av testbakere. Her ser du tilbakemeldingen på denne kaken:

Denne lekre intense sjokoladekaken, toppet med friske bær og en luftig krem med et streif av vanilje,  gir en hel unik smaksopplevelse. Kaken er uten tvil en sikker vinner blant sjokoladeelskere!

– Maj Drejer



Verdens beste sjokoladekake med krem og blåbær

Ca. 8 stykker

Sjokoladekake
4 egg
100 g mørk rørsukker gjerne Muscovadosukker eller Brun Farin
100 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
350 g god mørk sjokolade (jeg liker best Odense 55 %)
50 g melkekokesjokolade i god kvalitet
50 g hvetemel
1 teskje vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang

Pynt
2 dl kremfløte*
1/2 vaniljestang
1 pakke blåbær
Litt melis* til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en form på ca. 23 cm i diameter. Smør sidene.

Visp egg, rørsukker og sukker lett sammen for hånd. Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel. Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 25–30 minutter. Sjekk ofte!

Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter. Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Den stivner lett når den blir avkjølt.

Sett kaken til avkjøling. Ha en tallerken over formen, det holder på fuktigheten. Kan gjerne avkjøles i kjøleskap.

Kaken er best når den serveres ved romtemperatur, ta den derfor ut av kjøleskapet minste en time før servering.

Stivpisk kremen og ha i frøene fra 1/2 vaniljestang. Ha kremen på kaken og ha på blåbær. Dryss evt. med litt melis.

Tips: Sjokoladekaken smaker også utrolig godt som den er rett fra ovnen, servert med vaniljeis eller pisket krem, og bærene servert for seg.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde og melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Kan man bruke semper mel uten gluten, eller potetmel?

    1. Det kan du. 🙂

      Om du ønsker en glutenfri kake kan du enten erstatte melet med Potetmel, Semper Mix eller Fin Mix.

      Vennlig hilsen

      Franciska 🙂

  2. Olaug Prestegård

    Kan du bake denne uten egg?

    1. Jeg har ikke prøvd, men du kan prøve å erstatte hvert egg med en liten most banan, altså 4 små moste bananer. Jeg tror det skal gå fint siden sjokoladesmaken er så dominerende. 🙂

  3. Hei Har det veldig mye å si for smaken om jeg bruker vanlig Dronningsjokolade istedet for Odense 55%?? Jeg har dessverre ingen velutstyrte matbutikker i nærheten Og hva er melkesjokolade av god kvalitet? Er Freia eller Nidar bra nok?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det går fint