Sunne og kjempegode bananpannekaker

Har du smakt banan-pannekaker? De er kjempegode og et sunt alternativ til vanlige pannekaker. Naturlig uten sukker, hvit mel og smør.

Det er også en helt super måte å få brukt opp overmodne bananer. Du kan bruke bananer som er helt mørkebrune i skallet så lenge de ser fine ut når du åpner dem.

Jo mer modne bananene er jo søtere og bedre blir pannekakene.

Havregryn er naturlig glutenfri, men kan ha vært i kontakt med produkter med gluten. Vil du ha oppskriften helt glutenfri velger du glutenfri havregryn. Ønsker du den melkefri bruker du havremelk, kokosmelk, rismelk eller lignende.

Jeg synes de er ekstra gode med flytende honning og brunost. Men de kan også serveres med bær eller lignende.

Her får du oppskriften:

Banan-pannekaker
2 personer

1 stor moden banan eller 2 små
2 egg
2 1/2 dl havregryn
1 dl havremelk, kokosmelk, rismelk eller vanlig melk
1 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
1/4 teskje salt

Ha alle ingrediensene i en røremaskin og rør til alt er godt blandet.

Røren skal være ganske tykk, omtrent som tykk vaffelrøre.

Stek pannekakene på vanlig stekepanne. Du kan steke ca 4 pannekaker samtidig.

Tips: Bruk to stekepanner på samme tid, da blir du dobbelt så fort ferdig.

Pannekakene kan stekes i god tid og varmes i ovnen ved 100 grader ca. 10 – 15 minutter før de skal spises. Dekk dem med aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Passer perfekt til en god søndagsbrunch. Sett frem litt bær, nøtter, syltetøy, sirup og lignende, da er brunchen klar.

Pannekaker_05

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *