
Denne iskaken, med Smash og pikekyss, vil garantert bli godt mottatt. Det er noe med blandingen av søtt og salt som alltid blir bra. Det er også praktisk at alt kan gjøres ferdig flere dager før servering.
Her får du oppskriften
Hjemmelaget iskake med smash
3 egg
100 g sukker
4 dl kremfløte*
1 1/2 teskje vaniljesukker
1 pose Smash 200 g*
1 pakke (ca 100 g) marengstopper/pikekyss gjerne vanilje eller mokkasmak*
Finn frem en springform ca 26 cm i diameter.
Ha bakepapir i bunnen. (Da er det enklere å få den ferdige iskaken løs av formen.)
Ha de hele pikekyssene/marengstoppene i formen.
Start med å piske egg og sukker til kremet eggedosis. Det tar ca 5 minutter. Sett skålen til side.

Hakk Smashen i mindre biter.
Pisk kremfløte til krem sammen med vaniljesukkeret i en ny skål.
Bland sammen krem og eggedosis og tilsett det meste av den hakkede Smashen. Rør dem forsiktig inn. (Hold litt igjen til pynt.)

Hell ismassen i formen over pikekyssene. Pynt med Smash-biter. Dekk med plastfilm.
Sett iskaken i fryseren i minimum 6 timer.
Kan gjerne lages flere dager i forveien.
Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde og pikekyss er små marengs. Det kan være lidt svært at finde Smash i Danmark, men man kan bruge hvad man vil af chokolade til pynt. Hvis du vil have fat i Smash i Danmark, kan de bestilles HER. ?

Foto: Franciska Munck-Johansen.
Hvis jeg trykker på HER, kommer jeg ind til Cph.dk.og ikke et sted hvor jeg kan bestille Smash.!!??
Du får dem blandt andet i Super Brigtsen og Normal
Smash kan købes mange steder i DK, de er fra Kims, og de fleste supermarkeder har dem 🙂
Ser god ut har du bilde av kaken inni? Lurer på hvordan det blir med pikekyssene
Jeg har dessverre ikke bilde av kaken inni, men man ser bitene av pikekyss.
Hei Har du prøvd denne med andre typer pikekyss enn mokka?
Ja, har også prøvd den med rosa og hvite pikekyss. Godt det også
Hei, prøver å lage iskake med smash, men skjønner ikke hvilken ismasse du snakker om. Kan du svare på det, da jeg har lover sønnedøtrene mine iskake til i morgen:)
Hei Randi, ismassen er sukker og egg som er pisket til eggedosis og blandet med pisket krem. Beste hilsen Franciska 🙂
Hei. Hva gjør jeg hvis jeg vil ha kaken litt større
Hei Ruth
26 cm er ganske stort. Da hadde jeg derfor heller laget to stykker. Du kan for eksempel doble oppskriften og bruke to former på 26 cm. Eller om du ikke trenger så mye kan du bruke halvannen oppskrift og bruke to former på 20 cm.
Vennlig hilsen Franciska😊