
Jeg elsker iskaker. Ikke bare fordi de smaker godt og alltid er populære, men like mye fordi det er så praktisk å kunne gjøre alt ferdig flere dager før den skal serveres. Denne iskaken med bringebær og marengs kan absolutt anbefales.
Det er utrolig enkelt å lage hjemmelaget is. Særlig til iskake, for da trenger man ikke røre i isen engang.
Her får du oppskriften
Hjemmelaget iskake med bringebær og pikekyss
3 egg
100 g sukker
4 dl kremfløte*
1 1/2 teskje vaniljesukker
400 g frosne bringebær, hakket i litt mindre biter*
1 pakke ferske bringebær
1 pakke pikekyss*
Finn frem en springform ca 26 cm i diameter.
Ha bakepapir i bunnen. (Da er det enklere å få den ferdige iskaken løs av formen.)

Ha pikekyssene i formen.
Start med å piske egg og sukker til kremet eggedosis. Det tar ca 5 minutter. Sett skålen til side.
Pisk kremfløte til krem sammen med vaniljesukkeret i en ny skål.
Bland sammen krem og eggedosis og tilsett det meste av de frosne bringebærene. Rør dem forsiktig inn. (Hold litt igjen til pynt.)
Hell ismassen i formen over pikekyssene. Dekk med plastfilm.
Sett iskaken i fryseren i minimum 6 timer.
Pynt med ferske bringebær før servering.
Kan gjerne lages flere dager i forveien.
Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær og pikekyss er små marengs.

Foto: Franciska Munck-Johansen.
Skal man bruke hele egget til isen? Jeg har alltid kun brukt eggeplommer tidligere.
Ja, bruk hele egget. Det gir ekstra luftig is.