Enkel og kjempegod hjemmelaget iskake med bringebær og pikekyss

Jeg elsker iskaker. Ikke bare fordi de smaker godt og alltid er populære, men like mye fordi det er så praktisk å kunne gjøre alt ferdig flere dager før den skal serveres. Denne iskaken med bringebær og marengs kan absolutt anbefales.

Det er utrolig enkelt å lage hjemmelaget is. Særlig til iskake, for da trenger man ikke røre i isen engang.

Her får du oppskriften

Hjemmelaget iskake med bringebær og pikekyss

3 egg
100 g sukker
4 dl kremfløte*
1 1/2 teskje vaniljesukker
400 g frosne bringebær, hakket i litt mindre biter*
1 pakke ferske bringebær
1 pakke pikekyss*

Finn frem en springform ca 26 cm i diameter.

Ha bakepapir i bunnen. (Da er det enklere å få den ferdige iskaken løs av formen.)

Ha pikekyssene i formen.

Start med å piske egg og sukker til kremet eggedosis. Det tar ca 5 minutter. Sett skålen til side.

Pisk kremfløte til krem sammen med vaniljesukkeret i en ny skål.

Bland sammen krem og eggedosis og tilsett det meste av de frosne bringebærene. Rør dem forsiktig inn. (Hold litt igjen til pynt.)

Hell ismassen i formen over pikekyssene. Dekk med plastfilm.

Sett iskaken i fryseren i minimum 6 timer.

Pynt med ferske bringebær før servering.

Kan gjerne lages flere dager i forveien.

Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær og pikekyss er små marengs.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. Kjersti Gabrielsen

    Skal man bruke hele egget til isen? Jeg har alltid kun brukt eggeplommer tidligere.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, bruk hele egget. Det gir ekstra luftig is.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *