Fristende pannekakeruller med bringebærkrem

Pannekaker er godt. Pannekakeruller med bringebærkrem er magisk godt!

Dette er etter min mening verdens beste pannekakeoppskrift. Den gir skikkelig gode pannekaker som smaker akkurat som franske Crêpes.

Rullet sammen med fluffy bringebærkrem blir dette en stjernedessert.

Her får du oppskriften:

Pannekakeruller med bringebærkrem
Ca 8 stk

Pannekaker
75 g smeltet smør (jeg bruker alltid meierismør, synes det gir best smak)
3 mellomstore egg
3 dl helmelk*
1 spiseskje sukker
1 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt
250 g hvetemel
Smør til steking

Bringebærkrem:
3 dl kremfløte
400 g frosne bringebær*
1 teskje vaniljesukker
ev. 1 pakke bringebær til pynt

Ha alle ingrediensene til pannekakene i en kjøkkenmaskin. Rør til røren er glatt og fin uten klumper. Røren skal ha en konsistens som tykk kremfløte*. Hvis den er for tykk, kan du tilsette mer melk, hvis den er for tynn, kan du tilsette mer mel.

Ha litt smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsettes akkurat nok røre til at hele pannen blir dekket. Snu pannen godt i alle retninger slik at røren kommer godt ut i kanten av stekepannen. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen. Snu og stek til den er gyllen på begge sider. Bruk middels varme, da får du best resultat. Ta bort stekepannen fra varmen når du skal ha i ny røre, da svir du ikke smøret.

Tips: Ta en stor bit smør på en gaffel, da er det enkelt å dra den over stekepannen mellom hver steking.

La pannekakene avkjøle. Du kan gjerne lage dem dagen før. Ta dem frem slik at de får romtemperatur før de skal legges sammen med kremen, slik at de blir myke og ikke revner.

Lag bringebærkremen.

Tin de frosne bringebærene. Hell fra evt saft. Rør dem lett sammen.

Pisk kremen stiv sammen med vaniljesukker.

Rør de frosne bringebærene helt forsiktig sammen med kremen.

Brett en pannekake på midten. Ha litt bringebærkrem på midten av pannekaken og rull den sammen rundt kremen.

Pynt ev. med litt ferske bringebær. Server gjerne med ekstra bringebærkrem som tilbehør.

Server med en gang.

*Tips til mine danske læsere: Helmelk er sødmælk, røre er dej. Kremfløte er piskefløde og bringebær er hindbær.

Hvis du har lyst til å lage amerikanske pannekaker finner du oppskriften her.

Pannekaker til middag er også godt. Jeg deler to oppskrifter her.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *