Verdens beste oreokake

En av de mest populære oppskriftene mine, er denne Oreo kaken, og det skjønner jeg, for den er virkelig utrolig god!

Oppskriften finner du også i kakeboken min. Alle kakene er testbakt for å være sikker på at oppskriftene er så bra som mulig og tilbakemeldingen jeg fikk på denne kaken var denne:

«Jeg har bare ett ord å komme med! HALLELUJA! ­Enkel kake å lage og fantastisk gode smaker ­sammen!»

Heidi Biek, Jessheim

Her får du oppskriften:

Verdens beste Oreo kake

Dette er en drøm av en kake som det finnes mange varianter av.
Denne oppskriften har hjemmelaget sjokolademousse og smaker helt himmelsk.

Ca. 24 stykker

Bunn
2 pakker Oreo-kjeks (28 oreokjeks – 308 g)
100 g smeltet smør

Sjokolademousse
3 dl kremfløte*
100 g sukker
25 g bakekakao*
1/2 teskje vaniljesukker

Oreofyll og kremfyll
225 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis*
7 Oreokjeks ca 75 g
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Pynt
7 Oreokjeks ca 75 g

Start med å lage bunnen:

Grovhakk 7 Oreokjeks til pynt, sett dem til side.

Knus 2 1/2 pakke (35 stk) Oreo-kjeks i en food processor eller lignende (Du kan også ha dem i en kraftig plastpose (for eksempel ziplock) og knuse dem forsiktig med en flaske eller lignende). Sett til side ca 1,5 dl knuste kjeks til Oreofyllet.

Smelt smøret og rør det sammen med resten av kjeks­smulene. Ha blandingen i en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm (Du kan også bruke en rund form om du ønsker bruk da en form på ca 26 cm i diameter. Press den lett sammen mot bunnen.

Lag sjokolademoussen:

Ha alle ingrediensene til sjokolademoussen i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Ha sjokolademoussen over kaken.

Lag Oreofyllet og kremfyllet:

Miks kremosten med melis til en luftig masse. Ha det i en egen skål.

Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen og 1,5 dl knuste Oreokjeks som du satte til side tidligere.

Bland ­resten av kremen med vaniljesukker. Ha først Oreofyllet og så kremfyllet på kaken.

Dryss over de grovhakkede Oreokjeksene til pynt.

La kaken stå kaldt til den skal serveres.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

4 kommentarer

  1. Er det mulig å lage kjeksbunnen og mousse klar dagen i forveien? Og få legge på kremfyllet dagen etter?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja det går fint. Jeg synes det enkleste er å lage alt 3-4 timer før og oppbevare den i kjøleskapet.

      1. Lagde den idag, og skal serveres imorgen.
        Takk for tilbakemelding

    2. Franciska Munck-Johansen

      Bare hyggelig

Legg igjen en kommentar til Franciska Munck-Johansen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *