
Har du lyst til å lage en super enkel og kjempegod kake? Da kan denne anbefales. Den passer ekstra godt om du har epler, plommer, fersken, moreller eller lignende til overs. En god måte å få brukt opp ekstra bær eller frukt. Du kan også bruke frosne bær.
Marsipanen er hemmeligheten i denne kaken. Den gjør den saftig og god, og ikke minst veldig holdbar. Kaken er rask å lage, og holder seg godt i fryseren. Del gjerne i kakestykker før du fryser den, da har du alltid noe godt å servere hvis du skulle få uventede gjester, eller bare får lyst på noe godt selv.
Enkel saftig og kjempegod kake
Til 8–10 personer
Kake
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 teskje bakepulver
200 g revet marsipan eller kransekakemasse
300 – 350 g epler, plommer, moreller* eller andre bær
50 g skivede mandler
Sett ovnen på 175 grader.
Smør en firkantet form på ca 20 x 30 cm.
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og smeltet smør, og bland godt.
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott. Ha i bærene til slutt og dryss med skivede mandler.
Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25 – 30 minutter, eller til kaken er gylden og det ikke lenger fester seg deig på en kakepinne.
Kaken er god rett fra ovnen med pisket krem eller vaniljeis.
*Info til mine danske læsere – Moreller er kirsebær.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
