Enkel, sunn og kjempegod påskedessert

Denne påskedesserten er ikke bare sunn og kjempegod. Den er også veldig enkel å lage. Nesten alt kan i tillegg gjøres ferdig på forhånd. Perfekt om man vil kose seg i påsken med god samvittighet.

Sunn, enkel og kjempegod påskedessert
Til 4 personer

6 store appelsiner
2-3 spiseskjeer flytende honning
50 g mørk sjokolade
1 liter vanilje yoghurtis (vaniljekesam kan også brukes). (*Info til mine danske læsere: Kesam er Kvarg.)

Skjær appelsinskallen fra med en skarp kniv. Pass på å få bort det meste av det hvite.

Skjær bort det innerste av appelsinen, da er det enklere å få ut appelsinbåtene.

Dra appelsinbåtene fri fra det hvite. Skjær dem i litt mindre biter.

Ha litt honning over appelsinbåtene og la dem stå og trekke noen minutter eller lengre om du vil.

Hakk den mørke sjokoladen i mindre biter.

Ha appelsinbiter i 4 glass eller skåler. Ha litt hakket mørk sjokolade over og topp med vanilje yoghurtis eller vaniljekesam.

De ekstra appelsinbåtene kan enten serveres i en skål til, eller du kan ha ekstra mye appelsin i glasset som her:

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *