4 kjempegode vaffeloppskrifter

I morgen 25. mars, er det den store vaffeldagen!

Og hva er vel bedre enn å feire med deilige nystekte vafler? Ingen grunn til å vente til i morgen heller, for den saks skyld det passer jo egentlig alltid med vafler.

Jeg pleier å tilsette revet ost og skinke- eller pølsebiter når det er halvparten av røren igjen. Det gjør at det blir litt mer mat i vaflene, og osten gir dem en kjempegod smak og konsistens. Men det er også gøy å prøve noe nytt.

I dag deler jeg derfor oppskriften på fire spennende varianter:

  • Oreokjeks-vafler
  • Vafler med sjokoladebiter
  • Nøtte-vafler
  • Prinsesse-vafler

Her er det bare å bruke fantasien, og det man har i skapet!

Det som er fint med disse variantene er at man kan bruke samme deigen til alle, og bare tilsette litt forskjellig for hver gang man steker en ny vaffelplate. En morsom aktivitet for barna, og alle får det de selv liker best. Det er også gøy å gi de ulike vaflene terningkast.

Her får du grunnoppskriften.

Jeg har alltid sverget til oppskriften fra Sjømannskirken, som flere ganger er kåret til Verdens beste vafler. (Den finner du HER.)

Men da jeg for en stund siden fikk i oppdrag å lage en vaffeloppskrift med rismelk fikk jeg en ny favoritt Dette er de beste vaflene jeg noen gang har smakt!! Sprø utenpå og myke inni og en utrolig god og fyldig smak. Disse vaflene kan virkelig anbefales. Nå bruker jeg derfor bare den oppskriften. Her får du den:

Opskrift på vafler med rismelk
10-15 vafler

1 egg
1/2 dl sukker
4 1/2 dl Coconut Dream rismelk (kan kjøpes i de fleste matbutikker, kan eventuelt erstattes av kokosmelk eller vanlig melk)
350 g hvetemel
1 1/2 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
0,5 teskje kardemomme
125 g smeltet smør

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør til du får en glatt røre. Du kan også bruke en håndvisp eller en stavmikser.

Stek vaflene gyllen brune og legg dem på en rist.

Server med rømme* og syltetøy, smør og brunost eller hva du selv liker best.

*Til mine danske læsere: Rømme er Creme Fraiche.

Vafler_02

Vafler med sjokoladebiter var Vegars favoritt. Prøv gjerne med ulike typer sjokolade. Hva med Vafler med Kvikklunsj, vafler med Daim eller andre favorittsjokolader? Det er bare å hakke sjokoladen og ha litt over vaffelrøren når den er i vaffeljernet.

Vafler_03

Nøttevaflene likte jeg aller best. Litt hakkede hasselnøtter strødd over røren rett i vaffeljernet. Enklere blir det ikke. Det er også godt med mandler, pistasjnøtter og kokos.

Vafler_06

Prinsesse Vafler lager du enkelt ved å tilsette litt strøssel i deigen. Her har vi brukt hjertemiks, men bruk akkurat det du har eller liker best. Toppet med litt krem og ekstra strøssel var dette en sikker favoritt blant barna!

Vafler_01

Oreokjeks-vafler likte alle! Kjempegodt og god krønsj! Hakk et par Oreo-kjeks og ha det over deigen etter du har hatt det i vaffeljernet.

Men uansett hva du gjør, ikke prøv disse vaflene! Se mer her! ?

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *