Disse kakene forsvant først fra kakefatet!

mini med bacon_01

Det høres kanskje litt rart ut, med bacon i en cupcake, men det er helt utrolig godt! Tenk amerikanske pannekaker med bacon og sirup. De passer perfekt å servere som mini-cupcakes. En liten himmelsk munnfull, stappfull av smaker som passer overraskende godt sammen.

Da jeg hadde lanseringsfest for kakeboken min ble det servert flere forskjellige kaker fra boken. Det var disse som forsvant først fra kakefatet.

mini med bacon_03

Her får du oppskriften:

Mini cupcakes med bacon
50-60 mini cupcakes

Cupcakes
500 g bacon
125 g smør
100 g lys rørsukker (vanlig sukker kan også brukes)
3 mellomstore egg
250 g mel
2 teskjeer bakepulver
1 knivspiss salt
75 ml Maple Syrup
75 ml Kesam eller Creme Fraiche

Topping
225 g mykt smør
300 g melis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell
2 spiseskjeer Maple Syrup
1/2 teskje vaniljesukker
1 knivspiss salt

Pynt
Litt Maple Syrup eller lignende til pynt

Sett ovnen på 240 grader med over- og undervarme.

Ta frem alle ingrediensene, slik at de får romtemperatur.

Start med å steke bacon ved 240 grader med over- og undervarme. Det enkleste er å steke det i ovnen. Legg ut baconskivene på et bakebrett med bakepapir og stek dem i 8–10 minutter til de er sprøstekte. La baconskivene dryppe av på tørkepapir.

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Skjær litt over halvparten av baconskivene i mindre biter (ca. 350 g). Gjem resten til pynt.

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen. Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor skål. Tilsett de tørre ingrediensene skiftevis med Maple Syrup og kesam. Ha til sist i baconbitene og rør forsiktig.

Fyll små muffinsformer litt under 2/3 fulle.

Stekes ved 180 grader i ca. ti minutter eller til de er gylne. Hvis du bruker varmluft kan du steke alle på en gang. Avkjøles på rist.

Når kakene er helt avkjølte kan du begynne å lage frostingen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis, sirup, vaniljesukker og salt i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk.

Tips: Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.

Pynt med topping, baconbiter og litt sirup.

*Info til mine danske læsere – melis er flormelis.

mini med bacon_02

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Anne Lamhauge

    De ser virkelig lækre ud.
    Kan de fryses, altså uden frosting? Og hvor længe skal de bage hvis man laver dem i almindelige små muffins forme.

    1. Hej Anne
      Ja, de egner sig godt til frysning. Da havde jeg bagt dem i 10 -12 minutter eller til der ikke længere sidder dig på en gaffel eller lignende. 🙂