10 gode tips til å bo smart på liten plass

Annonse

Har du liten plass? Da kan det være fint med litt gode tips til å få mest mulig ut av kvadratmeterne.

Her får du mine 10 beste tips:

Ti tips til gode løsninger på liten plass

 1. Alle ting bør ha et hjem. Det er mye enklere å holde orden hvis alt har sin faste plass.
 2. Tenk kreative løsninger. Kanskje kan et speil bygges ut for å få plass til et skap bak, eller en kiste kan brukes som bord for å utnytte plassen til oppbevaring.
 3. Utnytt høyden. Hvis du har høyt til taket, kan det lønne seg å få laget en hems, skap eller hyller som utnytter plassen. Men ikke fyll opp leiligheten med skap heller.
 4. Bruk lyse farger og samme fargeskala i hele leiligheten, det gjør at den blir visuelt større.
 5. Vær nøye med hva du tar inn i leiligheten. Sørg for at det du har, enten er praktisk eller vakkert.
 6. Ha områder der det faktisk er god plass, som i stuen her. Det gir en god romfølelse.
 7. Bruk møbler med flere funksjoner. Velg en sofa som også kan brukes som en ekstra overnattingsplass, klaffebord som kan slås ut, og ekstrastoler som for eksempel kan slås sammen og henges som pynt på veggen.
 8. Utnytt plassen bak dører. Heng opp knagger eller et speil for eksempel.
 9. Riv vegger hvis mulig. Mange gamle leiligheter har små kjøkken som med fordel kan åpnes opp mot stuen.
 10. Tenk hotellsuite. 28 kvadratmeter kan høres lite ut for en leilighet, men er stort for en hotellsuite. Fokuser på helheten og skap ditt eget fristed.

Denne leiligheten er en av favoritt-leilighetene, som jeg har laget artikkel fra. Jeg liker den særlig godt fordi den viser at det ikke er størrelsen det kommer an på. Den er på bare 28 kvadratmeter, men den er full av gode løsninger!

Legg merke til den praktiske oppbevarings-løsningen til venstre for sofaen, som også fungerer som et ekstra bord. Det er dekorativt å henge et pledd foran sofaen, som det er gjort her, men det gjør også at man kan bruke plassen under sofaen til oppbevaring.


Selv om kjøkkenet ikke er stort, er det likevel god plass til det meste. De lukkede skapdørene er med på å gi et rolig uttrykk, og det at kjøkkenet er malt hvitt, gjør at det gjør lite ut av seg og nesten går i ett med resten av rommet. Den store skjenken rommer mye uten å bli for ruvende.

– Det er veldig praktisk med en hems i en liten leilighet, men man trenger ikke nødvendigvis sove på den. Her blir den brukt til praktisk oppbevaring. Det er også godt med oppbevaring under sengen og velg også gjerne et nattbord med skuff og skap, da får du plass til mye ekstra. Hyller, som denne over sengen, er både praktisk og dekorativ.

Foto: Franciskas Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

2 kommentarer

 1. Helge Farestveit

  Flotteste 28-kvadrat-meters-leiligheten jeg noengang har sett:)
  Dette KAN DU, Fransisca 🥰

  1. Takk for veldig hyggelig kommentar. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *