10 gode tips til å bo smart på liten plass

Annonse

smarte ideer_04

Har du liten plass? Da kan det være fint med litt gode tips til å få mest mulig ut av kvadratmeterne.

Her får du mine 10 beste tips:

Ti tips til gode løsninger på liten plass

  1. Alle ting bør ha et hjem. Det er mye enklere å holde orden hvis alt har sin faste plass.
  2. Tenk kreative løsninger. Kanskje kan et speil bygges ut for å få plass til et skap bak, eller en kiste kan brukes som bord for å utnytte plassen til oppbevaring.
  3. Utnytt høyden. Hvis du har høyt til taket, kan det lønne seg å få laget en hems, skap eller hyller som utnytter plassen. Men ikke fyll opp leiligheten med skap heller.
  4. Bruk lyse farger og samme fargeskala i hele leiligheten, det gjør at den blir visuelt større.
  5. Vær nøye med hva du tar inn i leiligheten. Sørg for at det du har, enten er praktisk eller vakkert.
  6. Ha områder der det faktisk er god plass, som i stuen her. Det gir en god romfølelse.
  7. Bruk møbler med flere funksjoner. Velg en sofa som også kan brukes som en ekstra overnattingsplass, klaffebord som kan slås ut, og ekstrastoler som for eksempel kan slås sammen og henges som pynt på veggen.
  8. Utnytt plassen bak dører. Heng opp knagger eller et speil for eksempel.
  9. Riv vegger hvis mulig. Mange gamle leiligheter har små kjøkken som med fordel kan åpnes opp mot stuen.
  10. Tenk hotellsuite. 28 kvadratmeter kan høres lite ut for en leilighet, men er stort for en hotellsuite. Fokuser på helheten og skap ditt eget fristed.
smarte ideer_01

Denne leiligheten er en av favoritt-leilighetene, som jeg har laget artikkel fra. Jeg liker den særlig godt fordi den viser at det ikke er størrelsen det kommer an på. Den er på bare 28 kvadratmeter, men den er full av gode løsninger!

Legg merke til den praktiske oppbevarings-løsningen til venstre for sofaen, som også fungerer som et ekstra bord. Det er dekorativt å henge et pledd foran sofaen, som det er gjort her, men det gjør også at man kan bruke plassen under sofaen til oppbevaring.

smarte ideer_08


Selv om kjøkkenet ikke er stort, er det likevel god plass til det meste. De lukkede skapdørene er med på å gi et rolig uttrykk, og det at kjøkkenet er malt hvitt, gjør at det gjør lite ut av seg og nesten går i ett med resten av rommet. Den store skjenken rommer mye uten å bli for ruvende.

smarte ideer_11

– Det er veldig praktisk med en hems i en liten leilighet, men man trenger ikke nødvendigvis sove på den. Her blir den brukt til praktisk oppbevaring. Det er også godt med oppbevaring under sengen og velg også gjerne et nattbord med skuff og skap, da får du plass til mye ekstra. Hyller, som denne over sengen, er både praktisk og dekorativ.

Visste du at jeg er ambassadør for Eiendomsmegler Krogsveen? Jeg har blant annet laget en del artikler med masse inspirasjon til boligen.

Klikk her for å se mer.

Helt siden 1975 har Krogsveen gjort det enklere og tryggere å realisere boligdrømmen. De er med deg hele veien, uansett hvor du er i flytteprosessen. Med smarte verktøy, løsninger og rådgivere som gjør boligreisen din mye enklere. Kanskje det er derfor de er eiendomsmegleren med flest fornøyde kunder.

De har blant annet et eget boligsøkerregister som hjelper deg til å finne akkurat din drømmebolig. Du kan også få din egen boligkjøpsrådgiver som kan hjelpe deg i hele prosessen. Se mer HER.

Du slipper også å stresse med vasking, lagring, flytting og transport. Krogsveen fikser alt! Og best av alt? Ikke dyrere, bare enklere.

De har også en utrolig praktisk lynvurdering, som kan gi deg en verdivurdering av boligen din på noen få minutter. Du vil også få hjelp gjennom hele prosessen, slik at det å selge bolig blir enkelt og trygt. Se mer HER.

Foto: Franciskas Vakre Verden/Krogsveen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *