
Dette er Brownies du kan spise med god samvittighet. Proppfull av gode og sunne ingredienser toppet med vaniljekesam og bær. Glutenfri, uten hvitt sukker og med bare naturlige og rene ingredienser.
Jeg elsker Brownies, og har lenge hatt lyst til å lage en sunn og skikkelig god brownie. Jeg har eksperimentert meg frem og kommet frem til to oppskrifter som begge er utrolig gode.
Perfekt å servere når du får gjester og har lyst til å kose deg, samtidig som du spiser sunt.
Du kan lage browniesene dagen før og pynte dem i god tid før servering.
Klikk her for å få oppskriften på den andre brownien.

Sunnere Brownies med vaniljekesam
Til ca 6 personer
2 egg
200 g kokosblomstsukker (fåes i de fleste helsekostbutikker)
125 g smør eller kokosolje
125 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
6-7 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1/ vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
1 liten klype Maldon salt eller lignende
30 g bakekakao (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)
Pynt
Bær etter smak og sesong. Her har jeg brukt bjørnebær, men du kan også bruke blåbær, bringebær, jordbær eller hva du liker.
Vaniljekesam*
Jeg har også pyntet med litt kamilleblomster, dette kan utelates eller du kan bruke andre usprøytede spiselige blomster som syrin, lavendel, roser eller lignende.
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i en liten langpanne på ca. 20 x 40 cm.
Ha i resten av ingrediensene og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light.



Foto: Franciska Munck-Johansen