Hjemmebakte pizzasnurrer

Hvis du har lyst på noe som er enkelt å lage, men som smaker kjempegodt, da kan jeg anbefale disse pizzasnurrene! De kan lages ferdig i god tid i forveien og fryses. De er derfor perfekte å servere til bursdager og andre arrangementer. Da får man også litt mat og ikke bare kake.

De passer også svært godt til å ta med i stedet for kake, på skole eller idrettsarrangementer. Alltid like populære! 🙂

Super gode pizzasnurrer
Ca 35 stk. eller tre bakebrett

1 liter lettmelk
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
3 spiseskjeer honning eller sukker
1 1/2 teskje salt (strøket)
1300 g hvetemel, du kan også gjerne bruke grovere mel hvis du ønsker opp til halvparten.

Til topping:
3-400 gram revet ost for eksempel Norvegia eller lignende.
200 g pizzasaus
Pizzakrydder (eller bare Oregano)

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en bolle.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren, og tilsett salt og sukker eller honning. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig. Men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Når deigen er ferdig å heve, deler du den i to eller tre emner, alt etter hvor store snurrer du ønsker.

Rull hvert emne ut til en rektangulær firkant. Ha på pizzasaus, dryss over revet ost og rull sammen på den lange siden. (Gjem litt revet ost til topping).

Skjær rullen i 3 cm tykke skiver og legg på bakeplate med bakepapir. Brett den lille biten med deig som stikker ut, under snurren, da slipper du at den åpner seg under steking.

Ha på litt revet ost på hver og dryss med provencekrydder.

La etterheve i ca. 30 minutter.

Stekes ved 225 grader i ca. 10 minutter eller til pizzasnurrene er gylne og gjennomstekte.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *