
Smuldrepai er noe av det beste jeg vet! Super enkel å lage og smaker helt himmelsk, rykende varm rett fra ovnen med vaniljeis! Mmm…
Her får du oppskriften:
Smuldredeig
125 g hvetemel
100 g havregryn
200 g smør
50 g brunt sukker
Epleblanding
5 mellomstore (gjerne litt syrlige) epler
5 spiseskjeer brunt sukker
2 teskjeer kanel
Til servering
God vaniljeis (du kan også bruke pisket krem eller vaniljekesam)
Sett ovnen på 180 grader. Smør en paiform på ca 26 cm i diameter.
Start med å lage smuldredeigen. (Da blir ikke eplene så lett brune). Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør til deigen samler seg. (Hvis ikke du har foodprocessor kan du samle deigen for hånd.
Skrell eplene og skjær dem i tern. Ha eplebitene i formen og dryss over brunt sukker og kanel. Bland det litt sammen med et par skjeer.
Ha smuldredeigen over eplebitene.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 30 minutter til smuldrepaien er gyllen.
Serveres varm rett fra ovnen med vaniljeis.
Rester kan fryses. Varmes før servering.





Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
