10 gode tips til små soverom

Vi har antakelig et av Norges minste soverom! Soverommet vårt er så lite at det dårlig kan kalles et rom og det er så vidt at vi klarte å få plass til en seng der.

Det er egentlig ganske komisk for vi bor i et stort hus i tre etasjer, og likevel sover vi i det minste rommet, gangen vår er tre ganger større! Vi kunne ha laget et stort soverom der vi har gang, men siden barna bor i øverste etasjen ville vi være nærmere dem, så da ble det slik.

Tidligere var soverommet vårt en del av gangen i andre etasje. Det var satt inn en liten kontorplass, men ellers var det åpent ut til resten av gangen. Vi valgte å sette inn en dør, slik at det nå er et eget rom. Det er to meter bredt og tre meter langt, vi fikk derfor akkurat presset inn en stor dobbeltseng. Der sengen står i dag er det et vindu, noe som jo ikke er helt heldig å ha som sengegavl, det løste vi ved å sette opp en stor skjermvegg som blokkerer og skjuler vinduet. En helt super løsning som gjør at man verken tenker på at vinduet er der og som samtidig gjør det umulig for noen å komme inn vinduet.

Selv om rommet er lite, så er det likevel et av favorittrommene mine. Vi har bygget sengen ganske høyt (det gjorde vi ved å legge to rammemadrasser opp på hverandre.) Det er 2,70 fra gulv til tak, det gir derfor en bedre romfølelse. . På skjermveggen har jeg hengt opp fjær som er limt på hyssing.

Over senga har vi hengt en sengehimmel som vi kjøpte fra Bali via Ebay. Se mer her. Den gir en deilig følelse av å våkne ved sydligere strøk. Fra senga har vi utsikt over Oslofjorden.

Etter min mening trenger derfor et rom ikke være stort for å være fint. Her får du mine beste tips til små soverom:

Foto: Franciska Munck-Johansen

11 tips til små soverom

  1. La sengen spille hovedrollen. Selv om rommet er lite, trenger ikke sengen være beskjeden. Heng gjerne opp en flott sengehimmel og lag eller kjøp en flott sengegavel.
  2. Tenk kreativt når det gjelder sengegavel. Vi har brukt en skjermvegg fra kremmerhuset, som gir et annerledes utseende. Du kan også lage en flott sengegavel ved å ta utgangspunkt i en MDF plate som du kler med stoff, det blir mye rimeligere enn å kjøpe en ferdig og kan bli like flott. Det kan også være fint med en hel vegg med resirkulert tre i sengens bredde fra gulv til tak. Det gir en flott effekt.
  3. Lag din egen favorittseng.Vi tilbringer mer enn en tredjedel av livet vårt i senga, det er derfor viktig å sove godt. Vi har valgt rimelige madrasser, men en skikkelig god overmadrass. Det gjør at sengen vår er en drøm å ligge i. Myke puter og en fluffy dyne gjør også meg lykkelig.
  4. Sørg for oppbevaring under senga. Det er ofte et sted vi ikke utnytter, men med store sengeskuffer som enkelt kan skyves under senga, får du mye ekstra oppbevaring.
  5. Store hotellputer gir luksusfølelse. Vi har kjøpt hotellputer hos Home & Cottage. De har fått trekk av et sort og hvitt bommulspledd kjøpt samme sted.
  6. Heng opp en krok til morgenkåper i stedet for en stol til å legge fra seg klær. Gjør det til en vane å ta av klærne for dagen på vaskerommet, da slipper du store kleshauger på soverommet.
  7. Fjern rot og alt som ikke skal være på soverommet. Ha plass til det du velger å beholde. Hvis du ikke har plass til et nattbord kan en liten hylle gi plass til mobiltelefon en bok eller lignende. Hvis du har plass til nattbord, kan det være en fordel å velge nattbord med skuff eller skap, på den måten har du plass til bøker, blader og lignende, men det slipper å rote.
  8. Bygg gjerne sengen opp i høyden, særlig hvis du har høyt til taket. Det er bedre å sove høyt enn lavt.
  9. En puff for enden av sengen ser bra ut og du får ekstra plass til oppbevaring.
  10. Bruk gjerne speil til å forstørre rommet. Hvis du plasserer et speil på nærmeste vegg ved siden av et vindu, vil det speile vinduet og gi en følelse av at det er to vinduer i rommet.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *